Χριστούγεννα 2020: Οι μετακινήσεις για το οικογενειακό τραπέζι γίνονται με SMS

Χριστούγεννα 2020: Οι μετακινήσεις για το οικογενειακό τραπέζι γίνονται με SMS

NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και SMS ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ: Αυτό το μήνυμα στέλνουμε για να μετακινηθούμε για το οικογενειακό τραπέζι. Τι προβλέπεται για τα υπόλοιπα μηνύματα και το lockdown

Σύμφωνα με το σχέδιο του κυβερνητικού επιτελείου, το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν «μεταφέρεται» αναγκαστικά το μεσημέρι με έως 9 άτομα, καθώς το βράδυ, και συγκεκριμένα από τις 22:00 έως τις 05:00 της επόμενης, ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας. Ακόμα όμως και για το μεσημέρι ισχύουν απαγορεύσεις και τα SMS στο 13033, τα οποία οι πολίτες θα πρέπει να τηρήσουν, αλλιώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα.

Στους δρόμους του λεκανοπεδίου αναμένεται να βρεθούν περίπου 5.000 ένστολοι, με τα χριστουγεννιάτικα οικογενειακά τραπέζια να έχουν μετατραπεί σε πονοκέφαλο για τις αρχές. Ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στην προσπάθεια να ελεγχθούν οι μετακινήσεις των πολίτων κατά τη διάρκεια του Χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν, βάρος που θα πέσει στα σταθερά μπλόκα της Τροχαίας σε πολλά σημεία σε μεγάλες πόλεις.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε, όποιος θέλει να βγει από το σπίτι του θα πρέπει να στείλει SMS στο 13033 με τον κωδικό 6. Πρόκειται, δηλαδή, να στέλνουμε SMS στο 13033 με τον κωδικό που μέχρι σήμερα στέλναμε για σωματική άσκηση, βόλτα ή κατοικίδιο.

Χριστούγεννα 2020: Οι μετακινήσεις για οικογενειακό τραπέζι γίνονται με SMS
Χριστούγεννα 2020: Οι μετακινήσεις για οικογενειακό τραπέζι γίνονται με SMS

Τι κωδικό SMS στο 13033 στέλνουμε για το οικογενειακό τραπέζι

Παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς οι μετακινήσεις θα πραγματοποιούνται με την αποστολή SMS στο 13033 και τον κωδικό «6». Θα πρέπει να έχετε μαζί σας και την ταυτότητά σας.

Το SMS στο 13033 πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 6 που αντιστοιχεί για το ρεβεγιόν.

Δείτε ακόμα:  Πειραιάς: Όλα τα μέτρα για το Πάσχα – Πως θα λειτουργήσουν εμπορικά κέντρα και εστίαση

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:

Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας.

Τι κωδικό SMS στο 13033 στέλνουμε για αγορές από καταστήματα και κομμωτήρια

Με την μέθοδο της αποστολής δωρεάν SMS στο 13033 θα πραγματοποιούν οι καταναλωτές τις συναλλαγές τους στα καταστήματα λιανικής πώλησης μέσω του click away αλλά και στα βιβλιοπωλεία και κομμωτήρια.

Το λιανεμπόριο έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου για τα καταστήματα που το επιθυμούν ενώ βιβλιοπωλεία και κομμωτήρια ανέβασαν ρολά από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου και το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας τους θα είναι από τις 7:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ. Σε κάθε περίπτωση η μετακίνηση πρέπει να γίνεται με την αποστολή SMS 2 στο 13033.

Δωρεάν το μήνυμα στο 13033

Το μήνυμα SMS της αποστολής αλλά και της λήψης SMS είναι δωρεάν, και η αποστολή του δεν επηρεάζεται από τις φραγές των μηνυμάτων, που ενδεχομένως έχετε ενεργοποιήσει, οπότε τα μηνύματα αποστέλλονται και λαμβάνονται κανονικά.

Γιατί εμφανίζεται μήνυμα χρέωσης ενώ η αποστολή του μηνύματος είναι δωρεάν; Σε κάποιες συσκευές με λειτουργικό android εμφανίζεται προειδοποιητικό μήνυμα ότι η αποστολή του συγκεκριμένου SMS ενδέχεται να επιφέρει χρώσεις, επειδή ο αριθμός αποστολής είναι 5ψήφιο νούμερο. Πρόκειται για ένα αυτοματοποιημένο κείμενο του λειτουργικού android και δεν επιφέρει όμως καμία χρέωση η επιλογή της αποστολής του μηνύματος στο 13033.

Εάν, πάντως, δεν μπορείτε να στείλετε μήνυμα SMS στο 13033, ενδέχεται να έχετε ενεργοποιήσει τη φραγή SMS σε 5ψήφια από τις ρυθμίσεις του κινητού, και αυτό να αποτρέπει την αποστολή.

Για απενεργοποίηση: Πηγαίνετε στις «Ρυθμίσεις». Πατήστε στις «Εφαρμογές». Επιλέξτε «Δικαιώματα» ή «Ειδική Πρόσβαση» από το μενού στα δεξιά. Επιλέξτε «Πρόσβαση σε SMS ειδικής χρέωσης» ή «Χρήση Προηγμένων Υπηρεσιών Μηνυμάτων Κειμένου». Επιλέξτε το «Ερώτηση» αν θέλεις να βλέπεις την ειδοποίηση ή «Να επιτρέπεται πάντα».

Δείτε ακόμα:  ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ προκαλούν τα νέα μέτρα για καταστήματα, ωράρια και απαγόρευση κυκλοφορίας!

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News