ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

«Δε μπορούμε να προβλέψουμε σε ποια παιδιά θα εμφανιστεί» – Τι να κάνουν οι γονείς

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ψαλτοπούλου: «Οτιδήποτε είναι άγνωστο είναι ανησυχητικό»
«Οτιδήποτε είναι άγνωστο είναι ανησυχητικό», είπε η Επιδημιολόγος Ντόρα Ψαλτοπούλου μιλώντας για τα περιστατικά οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά, ενώ εξήγησε ότι δεν αφορά τους ιούς της ηπατίτιδας A, B, C, D και E και αφορά κυρίως παιδιά 2-5 ετών αλλά και έως 16 ετών.
«Δε μπορούμε να προβλέψουμε σε ποια παιδιά θα εμφανιστεί», τόνισε και συμβούλευσε τους γονείς να προσέχουν την υγιεινή των παιδιών. «Να πλένουν τα χέρια τους και να μην έρχονται σε επαφή με άτομα που έχουν γαστρεντερικά συμπτώματα ή ιογενείς λοιμώξεις.»
«Οι γονείς δεν πρέπει να δίνουν κάποια αγωγή, αλλά να απευθύνονται στον γιατρό».
«Τα παιδιά που νοσούν με ηπατίτιδα εμφανίζουν μια σειρά συμπτωμάτων με κύριο το κιτρίνισμα των ματιών ή του δέρματος», ανέφερε η κα Ψαλτοπούλου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Για τη συσχέτιση με τον κορονοϊό είπε ότι υπάρχουν διάφορες υποθέσεις. Μια υπόθεση είναι ότι τα παιδιά είχαν περάσει πρόσφατα κορωνοϊό με αποτέλεσμα να έχουν πιο εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Μια άλλη υπόθεση, στην οποία αναφέρθηκε και η κα Παπαευαγγέλου, είναι ότι τα παιδιά επειδή έχουν προστατευθεί τόσο καιρό δεν έχουν έρθει σε επαφή με μια σειρά ιών με πολύ ελαφρύτερα συμπτώματα.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Πυγμάχοι ξυλοκόπησαν 20χρονο και τη φίλη του

λεωνιδας μανωλακος

Newsroom | Pireas News