«Δέχθηκε στοχευμένα χτυπήματα από άτομα που ήξεραν πως θα πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόλαφος για τους κατηγορουμένους η ιατροδικαστής σύμφωνα με την οποία στόχος των δραστών ήταν να σκοτώσουν
Κόλαφος για τους κατηγορουμένους για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, είναι τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης και τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε η ιατροδικαστής και διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας ΑΠΘ, Λήδα-Καλλιόπη Κοβάτση.
Σχετικά με την αιτία θανάτου του 19χρονου, η κ. Κοβάτση είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι «το παιδί πέθανε από τον συνδυασμό των κακώσεων που του προκάλεσαν στα κάτω άκρα, μαζί με τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη. Ο συνδυασμός αυτών των δύο ήταν, που επέφερε το τελικό αποτέλεσμα. Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για ένα τραύμα. Μιλάμε για πολλά και διαφορετικά χτυπήματα». Τόνισε δε, ότι δεν υπήρχαν περιθώρια για τη διάσωσή του, καθώς κατέληξε πάρα πολύ σύντομα.
Για το αν τα χτυπήματα ήταν στοχευμένα, τόνισε ότι «δεν είναι εύκολο να σκοτώσεις έναν νέο άνδρα, με ύψος 1,90. Πρέπει να ξέρεις τι κάνεις. Η επιστημονική μου άποψη είναι, ότι πρόκειται περί στοχευμένων χτυπημάτων, από άτομα που ήξεραν πως θα πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα». Μάλιστα, από την εξέταση φάνηκαν πολλά αμυντικά τραύματα. «Το παιδί αντιστάθηκε, προσπάθησε να αμυνθεί. Προσπαθούσε να προστατεύσει ευάλωτα σημεία του σώματος, όπως το κεφάλι» είπε η ιατροδικαστής.
Τέλος, για την έξαρση της βίας στην Θεσσαλονίκη, η κ. Κοβάτση αναφέρθηκε σε ένα παρόμοιο περιστατικό, που σημειώθηκε την ίδια εβδομάδα με τη δολοφονία του Άλκη. «Την ίδια εβδομάδα σημειώθηκε και άλλο περιστατικό εξίσου ανησυχητικό», είπε. Συγκεκριμένα, τραυματίστηκε 14χρονο αγόρι από ομάδα ατόμων που το κυνήγησε. Όπως είπε η καθηγήτρια «δεν είχαμε χειρότερα, γιατί το έσωσε το προσωπικό του ξενοδοχείου, έξω από το οποίο το χτυπούσαν. Πρόκειται περί καθαρής τύχης. Τον ρωτούσαν τι ομάδα είναι. Το είχαν κάτω το παιδί και το χτυπούσαν».

Δείτε ακόμα:  Φιλική ήττα για την Εθνική με 2-1 στην Ελβετία

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News