Δείτε εικόνες του news από την προσπάθεια απεγκλωβισμού

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρέπει να είναι αρκετά άρρωστη, δηλώνει ο δήμαρχος Αλίμου
Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η επιχείρηση απεγκλωβισμού της τραυματισμένης φάλαινας που βρέθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στην παραλία του Αλίμου.
Στο σημείο έχουν μεταβεί στελέχη του Λιμενικού Σώματος, σκάφος του Λιμενικού και δύτες, ενώ και στελέχη του ερευνητικού κέντρου διάσωσης κητωδών ΑΡΙΩΝ δίνουν τις πρώτες βοήθειες στο άτυχο ζώο.
Το ακίνδυνο θηλαστικό πιθανόν έχασε τον προσανατολισμό του και βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο.
«Το ζώο βρίσκεται στα πολύ ρηχά της παραλίας στο Δέλτα του Φαλήρου» λέει στο News ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης και προσθέτει:
«Έχουν έρθει ειδικοί για τη φροντίδα αυτών των ζώων, μέλη ΜΚΟ, γιατρός και συνεργεία αλλά και ο υφυπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας Γιώργος Αμυράς και παρέχουν τις πρώτες βοήθειες, όρθιοι μέσα στη θάλασσα. Το νερό τους φτάνει μέχρι τα γόνατα. Τόσο έξω είναι η φάλαινα. Πρέπει να είναι αρκετά άρρωστη. Τους ακούω να λένε πως έχει βγει τόσο έξω γιατί έχει ανάγκη ο φυσητήρας της να βρίσκεται πολύ έξω για να αναπνέει. Το περιστατικό είναι σε εξέλιξη. Δεν είναι πάντως θέμα τραυματισμού, έχει κάποιες εκδορές αλλά είναι προυπάρχουσες. Πήραν από το ζώο αίμα για εργαστηριακές εξετάσεις. Δεδομένου ότι μιλάμε για κήτος που ζει στα 1000 με 3000 μέτρα βάθος, οι ειδικοί λένε ότι έχει βρεθεί εδώ γιατί είναι βαριά άρρωστο και σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Θα δούμε τι θα δείξουν και οι εξετάσεις και θα συντονίσουμε τις περαιτέρω προσπάθειες».

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Έρχονται ισχυρά μπουρίνια – Μεγάλος ο κίνδυνος πλημμυρών

Newsroom | Pireas News