«Δεν αποκλείεται και άλλος δυνατός μετασεισμός τις επόμενες μέρες»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για φυσιολογική μετασεισμική ακολουθία κάνουν λόγο οι σεισμολόγοι Γεράσιμος Παπαδόπουλος και Ευθύμιος Λέκκας
Ο σεισμός των 4,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Εύβοια, εντάσσεται στο πλαίσιο της μετασεισμικής δραστηριότητας, σήμφωνα με τον σεισμολόγο, Γεράσιμο Παπαδόπουλο.
«Ο σεισμός έχει ένα μέγεθος 4,3 Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίζεται στη Νέα Στύρα της Νότιας Εύβοιας, δηλαδή στην περιοχή που είχε ενεργοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου. Από τότε συνεχίζονται οι μετασεισμοί. Έχω λοιπόν την γνώμη, ότι και ο σημερινός εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία του ισχυρού σεισμού μεγέθους 5 Ρίχτερ, που έγινε το βράδυ στις 29 Νοεμβρίου στην ίδια περιοχή. Δεν πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ.
Ακόμα πρόσθεσε, ότι «από τις 29 Νοεμβρίου μέχρι και σήμερα δεν έπαψαν οι μετασεισμοί με μικρότερα μεγέθη. Θα συνεχιστεί η σεισμική ακολουθία και μπορεί να λάβει μεγέθη και πάνω από τα 4 Ρίχτερ, όπως ακριβώς έγινε και σήμερα. Δεν αποκλείεται αυτό το ενδεχόμενο, να γίνει κι άλλος μετασεισμός τις επόμενες μέρες με αισθητό μέγεθος».
Λέκκας: «Μπαίνουμε σε μια περίοδο κανονικότητας στην περιοχή»
«Μπαίνουμε σε μια περίοδο κανονικότητας στην περιοχή. Είναι θετικό να έχουμε τέτοια μεγέθη», επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ ο σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας για τη νέα σεισμική δόνηση με επίκεντρο την Εύβοια.
«Ο σεισμός είχε ένα μέγεθος της τάξεως των 4,3 βαθμών. Εκδηλώθηκε στην ίδια περιοχή, στην οποία είχαμε την εκδήλωση του σεισμού των 5,1 βαθμών στις 29 Νοεμβρίου. Θεωρείται τουλάχιστον σύμφωνα με τις συγκλίνουσες απόψεις, ένα γεγονός που εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία και έχουμε να κάνουμε με ακόμη περισσότερο απομείωση της ενέργειας, που υπάρχει στο υπέδαφος, με αποτέλεσμα να μπαίνουμε σε μία περίοδο κανονικότητας (…) Είναι πολύ πιθανό να δούμε και άλλους σεισμούς στα ίδια μεγέθη και θα έλεγα, ότι είναι και θετικό να έχουμε, γιατί θα εκτονωθεί πολύ γρήγορα η δύναμη».

Δείτε ακόμα:  Πρόστιμα 183.250 ευρώ σε καταστήματα και αποθήκες για «μαϊμού» προϊόντα

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News