Δεν χαλαρώνουν κι άλλο τα μέτρα – Τι συμβαίνει με τις μεταλλάξεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

40.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμούς παιδιών
Τα μέλη της επιτροπής των ειδικών στην χθεσινή (2/2) τους πολύωρη συνεδρίαση, κατέληξαν ότι είναι ακόμα νωρίς να δώσουν το πράσινο φως για την χαλάρωση και άλλων μέτρων. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Θεοκλή Ζαούτη, τα δεδομένα των τελευταίων ημερών είναι τα εξής: το 90% των εισαγωγών στο νοσοκομείο είναι Όμικρον και οι περισσότεροι διασωληνωμένοι είναι από τη Δέλτα.
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν μείνει και πολλοί περιορισμοί. Έτσι, η αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα, όπως και η άρση της απαγόρευσης ορθίων στην διασκέδαση αλλά και το μέτρο που επιτρέπει μόνο έξι άτομα ανά τραπέζι στην εστίαση.
Άλλωστε όπως έχουν ήδη προαναγγείλει και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, η άρση των περιορισμών θα γίνεται σταδιακά.
Το νέο «όπλο» και τα νέα ραντεβού εμβολιασμών
Το υπουργείο Υγείας έριξε από χθες στην μάχη και το νέο όπλο κατά του κορονοϊού. Η διανομή κατ’ οίκον των νέων αντιικών φαρμάκων για τη νόσο Covid-19 άρχισε προκειμένου να παρέχεται ασφάλεια στους ευάλωτους ασθενείς που έχουν τα πρώτα συμπτώματα και βρίσκονται θετικοί στον ιό. Τα φάρμακα προστατεύουν από σοβαρή νόσο και ανάγκη για νοσηλεία. Τα αντιικά χάπια χορηγούνται τις πρώτες μέρες μετά τη διάγνωση, με στόχο να προλάβουν την επιδείνωση της υγείας των ασθενών.
Χθες, ανακοινώθηκε επίσης ότι προκειμένου να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός των παιδιών στην Αττική, προστέθηκαν νέες εμβολιαστικές γραμμές στα mega Εμβολιαστικά Κέντρα «Προμηθέας» και Περιστερίου. Αυτό συνεπάγεται ότι από αύριο Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, θα ανοίξουν 40.000 νέα ραντεβού.
Οι γονείς μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα για να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό των παιδιών τους.
 
 

Δείτε ακόμα:  Εννέα άτομα παραμένουν αγνοούμενα από τη φωτιά στο πλοίο

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News