«Δεν έχει μεταμελήσει και δεν έχει σωφρονιστεί καθόλου» λέει ο δικηγόρος θυμάτων του παιδόφιλου προπονητή

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σοκαρισμένα πολλά από τα θύματά του που πλέον διαμένουν στην Αθήνα, η οποία έχει δηλωθεί ως τόπος κατοικίας του μετά την αποφυλάκισή του από τις φυλακές Τρίπολης
Οργή επικρατεί στην Κρήτη και όχι μόνο, με την αποφυλάκιση μετά από 13 χρόνια του προπονητή ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 401 έτη φυλάκισης για ασέλγεια σε βάρος 36 ανηλίκων.
Ο δικηγόρος οικογενειών των θυμάτων, Γιώργος Δρυγιαννάκης, βρέθηκε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και αναφέρθηκε στο βούλευμα, που οδήγησε στην αποφυλάκισή του. «Θεωρούμε ότι το βούλευμα της αποφυλάκισης είναι εντελώς αδικαιολόγητο και θα πρέπει να ασκηθεί αναίρεση από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος όντως ζήτησε τα στοιχεία της δικογραφίας», δήλωσε αρχικά. Σημειώνεται, ότι ρόλο στην αποφυλάκισή του έπαιξε και ο Ποινικός Κώδικας, που είχε ψηφιστεί το 2019 και προβλέπει ως ανώτατο όριο της ποινικής κάθειρξης στα 20 και όχι τα 25 έτη.
Στην προκειμένη περίπτωση ο προπονητής είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης, που με τη συγχώνευση έγιναν 220. Αυτά αντιστοιχούν σε 25 πραγματικά χρόνια έκτισης ποινής, τα οποία μειώθηκαν στα 20 με τον νέο ποινικό κώδικα και τελικά αποφυλακίστηκε έχοντας εκτίσει 13 χρόνια ποινής. Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής, σημαντικό ρόλο στην αποφυλάκισή του φέρεται να έπαιξαν και οι ισχυρισμοί του στο Εφετείο. «Αυτός ο άνθρωπος ήταν πολύ προκλητικός. Δεν έχει μεταμελήσει και δεν έχει σωφρονιστεί καθόλου. Ενδεχομένως να προσποιήθηκε ότι θα τηρήσει τις προϋποθέσεις της απόλυσης με τέτοιους όρους», επεσήμανε ο κ. Δρυγιαννάκης.
Ο προπονητής αποφυλακίστηκε με τους όρους να μη διαμένει και να μην επισκέπτεται την Κρήτη, να δίνει το «παρών» δύο φορές τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα, να διαμένει σε περιοχή της Αττικής που έχει οριστεί, να μη συναναστρέφεται με ανήλικους χωρίς την παρουσία ή τη συναίνεση των εχόντων την επιμέλεια και να πηγαίνει για συνεδρίες με ψυχίατρο μία φορά τον μήνα. Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με τον δικηγόρο των θυμάτων, τα περισσότερα από αυτά δε διαμένουν πλέον στην Κρήτη, αλλά στην Αθήνα, όπου αναμένεται να μεταφερθεί ο εν λόγω προπονητής.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι έχοντας εκτίσει ποινή και έχοντας αποφυλακιστεί, έστω και υπό όρους, δεν επιτρέπεται να αποκαλείται με το ονοματεπώνυμό του και να αναπαράγεται η μορφή του σε φωτογραφίες και βίντεο χωρίς την έγκρισή του.

Δείτε ακόμα:  Κυπελλούχος ο Ολυμπιακός – Νίκησε 81-73 τον ΠΑΟ

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News