Πειραιάς: Πώς θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια από τις 10 Μαΐου

Δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο η «γυναίκα – αράχνη» – Ανοικτό το ενδεχόμενο να «σπάσουν» τα ισόβια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται, εκτός απροόπτου, στις 13 Οκτωβρίου
Άνοιξε η αυλαία της δίκης στο Εφετείο των κατηγορουμένων για την δολοφονία του 30χρονου ενεχυροδανειστή στη Δάφνη πριν από περίπου επτά χρόνια.
Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε ισόβια, κάθονται και πάλι στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να αναιρέσει την εφετειακή απόφαση ώστε να επιμετρηθούν εκ νέου οι ποινές τους με βάσει τις νέες επιεικέστερες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.
Στην πράξη αυτό σημαίνει πως είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να «σπάσουν» τα ισόβια.
Μάλιστα, οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι η αποκαλούμενη «γυναίκα αράχνη» η οποία είχε χρησιμοποιηθεί ως «δόλωμα» για να πλησιάσει ερωτικά το θύμα μέσω διαδικτύου με σκοπό να αποσπάσει πληροφορίες για να το ληστέψουν, πρέπει να δικασθεί ξανά για απλή συνέργεια στη δολοφονία του άτυχου άνδρα και όχι για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία που έχει καταδικαστεί.
Η νεαρή γυναίκα δεν εμφανίστηκε σήμερα στο δικαστήριο με τη μητέρα της να καταθέτει πως έχει πραγματικά μεταμεληθεί για τη συμμετοχή της στο έγκλημα. Η μητέρα της κατηγορούμενης αναφερόμενη στις προσπάθειες της κόρης της να αλλάξει τη ζωή της είπε πως μέσα στη φυλακή τελείωσε το Λύκειο και τώρα σπουδάζει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
Η μάρτυρας ανέφερε πως η 31χρονη αντιμετωπίζει προβλήματα νοσογόνου παχυσαρκίας και αυτός ήταν ο λόγος που δεν παραβρέθηκε στη δίκη καθώς δεν μπορούσε να μετακινηθεί. «Το παιδί μου είχε πάντα πρόβλημα με την παχυσαρκία. Δεν έβγαινε έξω λόγω εμφάνισης. Δεν είχε σχέσεις. Όταν γνώρισε αυτούς τους ανθρώπους (σ.σ. τους συγκατηγορούμενούς της) που της έδειξαν ενδιαφέρον εκείνη χάρηκε» κατέθεσε η μητέρα της κατηγορούμενης και με δάκρυα στα μάτια προσέθεσε: «Πιστεύω ότι το δικαστήριο σας θα της δώσει αυτό που ζητά. Η κόρη μου έχει 82% ποσοστό αναπηρίας γιατί έχει και άσθμα».
Στο δικαστήριο κατέθεσαν και άλλοι συγγενείς των καταδικασθέντων, με κάποιους μάλιστα να ζητούν συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος.
Οι συνήγοροι των καταδικασθέντων ζήτησαν, κατά περίπτωση να αναγνωρίσει το δικαστήριο στους εντολείς τους τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της μετεφηβικής ηλικίας.
Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται, εκτός απροόπτου, στις 13 Οκτωβρίου.

Δείτε ακόμα:  Πλήθος κόσμου στο 40ήμερο μνημόσυνό του

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News