Δεν συστήνεται 3η δόση για όσους έκαναν την 1η με mRNA και την 2η με J&J

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αύριο Τρίτη θα ανακοινωθεί πότε και με ποιο εμβόλιο θα κάνουν αναμνηστική δόση, όσοι έχουν νοσήσει
Περισσότεροι από 6.550.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 62,3% του γενικού πληθυσμού και στο 71,8% επί του ενήλικου.
Οι αντίστοιχοι μέσοι όροι στην ΕΕ είναι 66,6% και 76,5%, επεσήμανε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα μας. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 3η θέση στον κυλιόμενο μέσο όρο 7 ημερών εμβολιασμών, στην 17η θέση στους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς και στην 18η σε εμβολιασμούς 1ης δόσης, πρόσθεσε ο κ. Θεμιστοκλέους.
Ο ΓΓ της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας υπενθύμισε, ότι στα άτομα που έχουν κάνει 1η δόση με εμβόλιο mRNA και τη 2η με Johnson & Johnson, δεν συστήνεται αναμνηστική δόση. Αναφορικά με το πότε και με ποιο εμβόλιο θα κάνουν αναμνηστική δόση, όσοι έχουν νοσήσει, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης 23 Νοεμβρίου θα αναρτηθούν λεπτομερείς οδηγίες στο emvolio.gov.gr.
Οι δικαιούχοι 3ης δόσης αριθμούν 2.827.574 πολίτες, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 43,1% των ολοκληρωμένων εμβολιασμών. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 922.000 εμβολιασμοί (32,6% των δικαιούχων) και 700.000 περίπου πολίτες (24,4%) έχουν κανονίσει το ραντεβού τους, συνολικά δηλαδή 57%.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Σαββατοκύριακο στο Ξυλόκαστρο: Μία απόδραση με πολλούς άσους στις αποσκευές σας

Newsroom | Pireas News