Δεν θα ανοίξουν τα σχολεία ούτε σήμερα – Με τηλεργασία στο Δημόσιο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανοιχτά καταστήματα, κλειστά δικαστήρια, απαγορεύονται οι διανομές
Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα σχολεία στην Αττική καθώς σε αρκετές περιοχές παραμένουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει τα χιόνια και οι χαμηλές θερμοκρασίες, που κάνουν δύσκολες τις μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών. Η απόφαση πάρθηκε μετά από διαβούλευση του περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη με τους 66 δημάρχους της Αττικής.
Τα μαθήματα θα γίνουν ξανά με τηλεκπαίδευση. Κλειστά, επίσης θα παραμείνουν σήμερα:
οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί (στον δήμο Πειραιά θα λειτουργήσουν με απόφαση του δημάρχου)
τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών,
τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και
τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης ατόμων με αναπηρία και
τα κέντρα διημέρευσης – ημερήσιας Φροντίδας
Τηλεργασία στο Δημόσιο – Πότε δικαιολογείται η απουσία
Με τηλεργασία θα λειτουργήσει το Δημόσιο για τους υπαλλήλους που, λόγω της χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών, είναι δύσκολη η μετακίνησή τους στον τόπο εργασίας τους.
Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, όσοι υπάλληλοι δεν δύναται να ασκήσουν τα καθήκοντά τους εξ αποστάσεως, η προσέλευσή τους στην έδρα της υπηρεσίας τους θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα γίνει με όρους ασφάλειας, οπότε και για λόγους ανωτέρας βίας η βραδεία προσέλευσή τους θα πρέπει να θεωρηθεί δικαιολογημένη.
Δικαιολογημένη θα είναι και η απουσία υπαλλήλων που τα καθήκοντά τους δεν μπορούν να ασκηθούν με τηλεργασία και η προσέλευσή τους στην υπηρεσία είναι αντικειμενικά αδύνατη.
Η εγκύκλιος διευκρινίζει ότι τα παραπάνω δεν αφορούν εργαζομένους σε υπηρεσίες αιχμής, οι αρμοδιότητες των οποίων σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την αντιμετώπιση και διαχείριση των συνεπειών της κακοκαιρίας Ελπίδα.
Ανοιχτά τα καταστήματα
Ανοιχτά θα είναι σήμερα τα εμπορικά καταστήματα, ενώ παρατείνει η απαγόρευση των υπηρεσιών διανομής τροφίμων σε καταναλωτές και courier με δίκυκλα οχήματα, για την Αττική.
Κλειστά θα παραμείνουν τα δικαστήρια.

Δείτε ακόμα:  Μπράντλεϊ Κούπερ - Lady Gaga: Ο λόγος που παρίσταναν τους ερωτευμένους

Newsroom | Pireas News