Δεν υπάρχουν VIP ασθενείς για τους γιατρούς

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Οι διαδικασίες είναι συγκεκριμένες για να μπει σε ΜΕΘ ένας ασθενής»
Σάλο έχει ξεσηκώσει η καταγγελία που έκανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος για ΜΕΘ για ενδεχόμενη νοσηλεία VIP προσώπων, αναγκάζοντας την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, να αναφερθεί και αυτή στο φλέγον αυτό ζήτημα.
«Θα πω δύο κουβέντες και θα το κλείσουμε εδώ, γιατί έχουμε στενοχωρηθεί πολύ με αυτή την ιστορία. Δεν υπάρχουν για τους γιατρούς VIP στο κρεβάτι του πόνου. Κανείς δεν υπολογίζει εάν είσαι VIP, όλοι είναι ίδιοι για τον γιατρό», δήλωσε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».
«Η διαδικασία και μόνο για να μεταφερθεί σε ΜΕΘ είναι δύσκολη. Δεν υπάρχει νοσοκομειακός γιατρός που εγώ εκπροσωπώ που να έχει άδειο κρεβάτι σε ΜΕΘ και να υπάρχει αριθμός μεγάλος διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ. Να υπάρχει αυτή η ουρά διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ και να μην έχει πάρει τους ασθενείς και να μη τους βάλει σε κρεβάτι», συνέχισε, επισημαίνοντας εμφατικά πως «Οι διαδικασίες είναι συγκεκριμένες για να μπει σε ΜΕΘ ένας ασθενής».
«Δηλώνουμε στο ΕΚΑΒ και στο ΕΚΕΠΥ το κάθε τμήμα που διασωληνώνει ασθενή του. Δηλώνει αμέσως τα στοιχεία του αρρώστου και ότι χρειάζεται κρεβάτι ΜΕΘ, γιατί έχουν διασωληνωμένους. Εγώ δήλωσα τέσσερις το Σάββατο. Οι λίστες αυτές πάνε αμέσως σε μονάδες σε όλη την Ελλάδα στα τμήματα ΜΕΘ ανά πάσα στιγμή. Εκεί ο γιατρός αμέσως επικοινωνεί μόλις του αδειάσει κρεβάτι με το τμήμα που έχει τους διασωληνωμένους. Ξέρετε πως έχει λυθεί το θέμα αυτό στο εξωτερικό με αυτούς που ονομάζετε VIP; Τους πάνε σε στρατιωτικά νοσοκομεία και τελείωσε η ιστορία», είπε η κ. Παγώνη.

Δείτε ακόμα:  Ανακαλείται ρυζάλευρο που είχε έντομα και προνύμφες

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News