Διευκρινίσεις ΕΟΔΥ περί στατιστικών στοιχείων και «ερμηνείας διαφοράς κρουσμάτων»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για επικαιροποίηση στοιχείων κάνει λόγο ο Οργανισμός
Διευκρινίσεις δίνει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάζονται στην επιδημιολογική έκθεση και στα οποία, «αποδίδονται ερμηνείες για “αριθμητικές διαφορές”, τόσο στα κρούσματα, όσο και στους θανάτους».
«Το σύνολο των κρουσμάτων COVID-19 ανεξάρτητα από τον ημερήσιο αριθμό νέων κρουσμάτων που ανακοινώνεται από τον ΕΟΔΥ, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα διαθέσιμα δεδομένα καθώς και την ενσωμάτωση κρουσμάτων, που μπορεί να δηλωθούν με καθυστέρηση στο εθνικό μητρώο ασθενών με COVID-19 (σημείωση: η ανακοίνωση των κρουσμάτων που δηλώθηκαν με καθυστέρηση στο μητρώο, γίνεται αθροιστικά κάθε Τρίτη). Επίσης, ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων επικαιροποιείται συνεχώς ανεξάρτητα από τον αριθμό νέων κρουσμάτων, λόγω των νέων στοιχείων που προκύπτουν από τη διαδικασία διερεύνησης κρουσμάτων (π.χ. οι αποχαρακτηρισμοί). Ανάλογα, ισχύει και όταν υπάρχουν καθυστερημένες δηλώσεις θανάτων στο Εθνικό Μητρώο COVID-19» αναφέρει ο ΕΟΔΥ.
Κατά συνέπεια, σημειώνει ο Οργανισμός, σε ό,τι αφορά στο σύνολο των κρουσμάτων, «τα όσα προαναφέρθηκαν εκφράζονται με δύο επεξηγηματικές υποσημειώσεις (1, 2), που αναγράφονται στο κάτω μέρος της πρώτης σελίδας της έκθεσης. Σχετικά με τον αριθμό των θανάτων, η αντίστοιχη υποσημείωση 3, αναγράφεται στο κάτω μέρος της δεύτερης σελίδας της έκθεσης.
Συμπερασματικά, τυχόν διαφορές αφορούν επικαιροποιημένα στοιχεία και όχι διαφορετικές εκτιμήσεις».

Δείτε ακόμα:  Εξαρθρώθηκε σπείρα πορτοφολάδων στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»

Newsroom | Pireas News