Διεκόπη η δίκη του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ που κατηγορείται για τοκογλυφία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άνοιξε η αυλαία της δίκης για υπόθεση τοκογλυφίας με φερόμενο ως πρωταγωνιστήτον καθηγητή της ΑΣΟΕΕ, που πριν λίγες ημέρες δέχτηκε επίθεση μέσα σε αμφιθέατρο.
Ωστόσο, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας διέκοψε την συνεδρίαση του για τις 28 Ιανουαρίου, προκειμένου να εξετάσει, μέχρι τότε, σειρά ενστάσεων που κατέθεσε η υπεράσπιση του κατηγορούμενου καθηγητή και ένοπλα σκόπιμη προσώπου που κάθεται στο εδώλιο. Ο κατηγορούμενος καθηγητής, με εμφανή τα σημάδια από τα χτυπήματα που δέχτηκε πριν από λίγες ημέρες, άκουσε τον εισαγγελέα της έδρας να προτείνει να γίνει δεκτή η ένσταση ακυρότητας της ποινικής δίωξης, λόγω αοριστίας του κλητήριου θεσπίσματος που κατέθεσαν οι συνήγοροι του.
“Στο κλητήριο θέσπισμα δεν γίνεται διάκριση συμβάντων, εισέρχονται συλλήβδην κάποια ποσά, χωρίς αυτά να επιμερίζονται. Επίσης, δεν εισφέρονται τα πρόσωπα με τα οποία συνήφθησαν οι επίμαχες συμβάσεις. Είναι ζήτημα άμυνας των κατηγορουμένων να ξέρουν για τι ακριβώς κατηγορούνται” ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός.
Λίγο νωρίτερα , οι συνήγοροι υπεράσπισης εξέφρασαν τη θέση, ότι στο κατηγορητήριο περιγράφεται μια σειρά από συναλλαγές των κατηγορουμένων, όχι όμως με το μηνυτή, αλλά με εξωχώριες εταιρίες. “Οι παθούσες εταιρίες δεν υπέβαλλαν έγκληση. Ποιος είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος των εταιριών; Είναι άγνωστο πρόεδρε. Είναι κενές περιεχομένου και διαλυμένες οι εταιρίες, δεν μπορούμε να βρούμε τίποτα” τόνισαν.
Την δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της κάλεσε ο δικηγόρος του μηνυτή καθηγητή, που επίσης βρέθηκε στο δικαστήριο, καθώς εδώ και χρόνια είναι σε αντιδικία με τον κατηγορούμενο συνάδελφό του, καθώς στο παρελθόν υπήρξαν συνεργάτες σε εταιρία. Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του μηνυτή, Αγ. Τάτσης ανέφερε: “Πρώτη φορά στη θεωρία και εφαρμογή του ποινικού δικαίου μια υπόθεση τοκογλυφίας με δανεισμό 6 εκατομμύρια και αίτημα απόδοσης που υπερβαίνει το 200%, έρχεται να ακυρωθεί με μια εισαγγελική πρόταση. Γίνεται προσπάθεια να αποφύγουν τις ευθύνες τους, μέσα από ένα τεχνικό ζήτημα που δεν έχει καμία αξία. Ελπίζουμε η Δικαιοσύνη σταθεί στο ύψος της”.

Δείτε ακόμα:  Πώς μπορεί να πρωταγωνιστήσει το ελληνικό drone

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News