«Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2022» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά

«Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2022» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά

NEWS ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί ο ρόλος και η επίδραση των Μουσείων στην σύγχρονη κοινωνία, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM)  έχει καθιερώσει από το 1977, την 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων!

Στόχος αυτού του εορτασμού είναι: «Τα Μουσεία να γίνουν φορείς πολιτιστικών ανταλλαγών, για την ενίσχυση της μόρφωσης, για την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, για την ειρήνη και τη συνεργασία ανάμεσα στους λαούς».

 Φέτος, στον απόηχο της δύσκολης παγκόσμιας συγκυρίας που επέβαλε σε όλους η πανδημία, η οποία δεν άφησε ανεπηρέαστα τα Μουσεία και τον κόσμο τους, γεννιέται το ερώτημα πως θα ξεπεραστεί αυτή η πολύπλευρη κρίση και πως τα Μουσεία θα προσελκύσουν και πάλι τους επισκέπτες τους.

Ως Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά, αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που τα Μουσεία στο «μεγάλο λιμάνι», αυτοί οι φάροι Πολιτισμού και Παιδείας , συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και της φετινής Διεθνούς Ημέρας Μουσείων  που έχουν ως θέμα: «Η Δύναμη των Μουσείων»!

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων, επέλεξε το συγκεκριμένο θέμα, θέλοντας να αναδείξει την δυναμική των Μουσείων ως κοινωνικών φορέων αλλαγών και βιώσιμης ανάπτυξης. Την ικανότητά τους  να μεταμορφώσουν τον κόσμο και προβάλλοντας το παρελθόν να ανοίγουν νέους ορίζοντες και να διαμορφώνουν καινοτόμες ιδέες, με στόχο την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος.

 Ο φετινός εορτασμός θα επικεντρωθεί στη δυναμική συμβολή των Μουσείων σε τρία επίκαιρα ζητήματα: 1. Βιωσιμότητα, 2. Καινοτομία- νέες τεχνολογίες- προσβασιμότητα, 3. Ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχή μέσω της εκπαίδευσης. Τα μουσεία που εδρεύουν στο Δήμο Πειραιά γιορτάζουν την παγκόσμια ημέρα μουσείων και θα είναι ανοιχτά για το κοινό με δωρεάν είσοδο.

Δείτε ακόμα:  Νέος χώρος άθλησης, αναψυχής και πρασίνου το πάρκο Αργυροκάστρου από τον Δήμο Πειραιά

Το Αρχαιολογικό Μουσείο του Πειραιά προσφέρει στον επισκέπτη την αντιπροσωπευτική και πλήρη εικόνα της ιστορίας της πόλης, που κατά την αρχαιότητα γνώρισε μεγάλη ακμή ,τόσο ως εμπορικό κέντρο της ανατολικής Μεσογείου όσο και ως πολεμικός ναύσταθμος της αρχαίας Αθήνας. Το είδος των εκθεμάτων του, που προέρχονται κυρίως από την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και της αττικής παραλίας, και τα χρονικά όρια που καλύπτουν, από τη μυκηναϊκή έως και τη ρωμαϊκή εποχή, είναι αντιπροσωπευτικά της ιδιομορφίας, της σύνθεσης του πληθυσμού και της ιστορίας του Πειραιά. 

Πληροφορίες:
Χαριλάου Τρικούπη 31, Τ.Κ. 185 36, Πειραιάς (Νομός Αττικής)

Τηλέφωνο: +30 210 4521598
Φαξ: 2104518395
Email: efapn@culture.gr

Ειρήνη Στ. Νταϊφά
Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού
Δήμου Πειραιά

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News