Δήμοι: Κόβεται το επίδομα ΒΑΕ σε όλους τους εργαζόμενους των δήμων τέλος Οκτωβρίου

Δήμοι: Κόβεται το επίδομα ΒΑΕ σε όλους τους εργαζόμενους των δήμων τέλος Οκτωβρίου

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο υπουργείο Εργασίας, από το Συνδικάτο ΟΤΑ με βασικό αίτημα την παράσταση τη μη περικοπή δηλαδή του επιδόματος Βαρέων και Ανθυγιεινών που “στο τέλος του Οκτώβρη προβλέπεται να κοπεί για όλους τους εργαζόμενους των δήμων”.

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση την τελευταία ρύθμιση η τελευταία (Πέμπτη), μέχρι στιγμής, παράταση για την έκδοση του σχετικού πορίσματος έληξε στις 31/8/2021 και έως τέλος Οκτωβρίου θα πρέπει να έχει εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει δημοσιοποιηθεί καν το πόρισμα, με αποτέλεσμα, στις 27/10, που οι εργαζόμενοι προπληρώνονται το πρώτο 15θημερο Οκτωβρίου, να είναι απίθανο να λάβουν και το επίδομα, εφόσον μέχρι τότε δεν έχει δημοσιευθεί η ΚΥΑ ή δεν έχει δοθεί νέα παράταση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ:

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την Γενική Γραμματέα ξεκαθαρίσαμε για ακόμα μια φορά ότι δεν θα ανεχτούμε καμιά περικοπή ή απένταξη ειδικοτήτων από το συγκεκριμένο καθεστώς, το αντίθετο θα πρέπει να επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες. Δεν μπορεί σε ένα κλάδο που μετράει δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες σακατεμένους η κυβέρνηση να προχωράει σε περικοπή επιδομάτων, σήμερα του επιδόματος βαρέας και ανθυγιεινής εργασίας και αύριο των συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων.

Από τη μεριά της η Γενική Γραμματέας μας δήλωσε ότι το θέμα του επιδόματος δεν είναι της αποκλειστικής ευθύνης του υπουργείου εργασίας αλλά θα είναι μια συνολική κυβερνητική απόφαση, και απέρριψε κάθετα τη πρόταση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ για επέκταση του αριθμού των δικαιούχων του ανθυγιεινού επιδόματος.

Γνωρίζουμε καλά ότι σκοπός όλων των κυβερνήσεων μέχρι και σήμερα είναι η συρρίκνωση της καθεστώτος των Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων με στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων για την χρηματοδότηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Δείτε ακόμα:  «Έχω τη Δύναμη» - 1ο Παιδικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά στο Βεάκειο θέατρο

Συνάδελφοι επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά ότι η κυβέρνηση περίμενε να περάσει ο νόμος Χατζηδάκη γιατί θεωρούν ότι θα μας έχουν αλλησοδεμένους. Είναι γελασμένοι.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τα σωματεία του κλάδου να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Η καλύτερη απάντηση είναι η μαζική συμμετοχή στη γενική συνέλευση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 του Οκτώβρη στο Περιστέρι στις 10 πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, σταθμός μετρό άγιος Αντώνιος.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News