Δήμος Πειραιά: Επιμνημόσυνη δέηση στους ήρωες των Ιμίων

Δήμος Πειραιά: Επιμνημόσυνη δέηση στους ήρωες των Ιμίων

NEWS ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε, όπως κάθε χρόνο, ο Δήμος Πειραιά, στη μνήμη των ηρώων Αντιναυάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου ΠΝ, Αντιναυάρχου Χριστόδουλου Καραθανάση και Αρχικελευστή ‘Εκτορα Γιαλοψού που «έπεσαν» στο καθήκον κατά την κρίση των Ιμίων, την 31η Ιανουαρίου 1996, όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη.

Η επιμνημόσυνη δέηση εψάλλη στον ανδριάντα του Παναγιώτη Βλαχάκου στην πλατεία Κωνσταντίνου Καραμανλή (πρ. πλατεία Τερψιθέας) , χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, παρουσία του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, εκπροσώπων της Κυβέρνησης, των κομμάτων, των αρχών και φορέων της πόλης, τηρουμένων όλων των προστατευτικών μέτρων που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού.

Στεφάνια κατέθεσαν ο Δήμαρχος, Γιάννης Μώραλης, ο Αντιναύαρχος και Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Γιάννης Καλογερόπουλος καθώς και οι ανιψιές του Παναγιώτη Βλαχάκου,ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας , Κώστας Κατσαφάδος.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σεραφείμ να ψάλλει τον Εθνικό Ύμνο.

Ο αδελφός του ήρωα των Ιμίων Παναγιώτη Βλαχάκου και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Βλαχάκος, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

«Φέτος όπως και κάθε χρόνο τιμήσαμε τη θυσία του ήρωα αδελφού μου, όπως και των άλλων δύο ηρώων, του Χριστόδουλου και του Έκτορα. Τιμώντας έτσι την ηρωική τους πράξη πριν από 25 χρόνια, εκείνη τη δύσκολη βραδιά, βραδιά ντροπής, όπως την έχουν αποκαλέσει πάρα πολλοί ιστορικοί, σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας, που δεν άφησε το στρατό να κάνει εκείνο το οποίο γνώριζε καλύτερα. Θέλω να πιστεύω όπως στα χρόνια αυτά που έχουν περάσει, ότι η θυσία αυτών των τριών ηρώων αποτελεί το παράδειγμα για τους νεότερους Έλληνες, έτσι ώστε ποτέ μα ποτέ να μην παραχωρήσουμε σπιθαμή από το έδαφός μας. Είμαι σίγουρος ότι κάθε χρόνο θα τους τιμάμε και κάθε χρόνος που θα περνάει θα προσθέτει ένα λιθαράκι στο ότι οι Έλληνες πραγματικά μάχονται σαν ήρωες για την πατρίδα τους. Ευχαριστώ πολύ».

Δείτε ακόμα:  Πειραιάς: Άνοιξε στα δυο η σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου και τραυματίστηκαν παιδιά!

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Τιμήσαμε σήμερα, χωρίς την παρουσία κόσμου εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων, τη μνήμη των τριών Ελλήνων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, των τριών ηρώων που έπεσαν στα Ίμια πριν από 25 χρόνια υπερασπιζόμενοι την πατρίδα μας. Τον Πειραιώτη ήρωα Παναγιώτη Βλαχάκο, τον Έκτορα Γιαλοψό και τον Χριστόδουλο Καραθανάση. Ας είναι η θυσία τους οδηγός για όλους μας, όχι μόνο στα κρίσιμα εθνικά θέματα, αλλά και στην καθημερινότητά μας, προκειμένου να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μια πιο ασφαλή χώρα και μια καλύτερη κοινωνία. Ο Δήμος Πειραιά, σε ένδειξη τιμής και μνήμης θα συνεχίσει να πραγματοποιεί το μνημόσυνο αυτό, όχι από τυπική υποχρέωση, αλλά ως πραγματική αναγνώριση της θυσίας των τριών ηρώων, η οποία δεν πρέπει να σβήσει ποτέ από τη συλλογική μνήμη της πόλης.
#Ίμια #Δήμος Πειραιά»

Δήμος Πειραιά: Επιμνημόσυνη δέηση στους ήρωες των Ιμίων
Δήμος Πειραιά: Επιμνημόσυνη δέηση στους ήρωες των Ιμίων

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Ο Σταύρος Λιλόγλου είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στα αντικείμενα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Εκπαίδευσης Προϊσταμένων τμημάτων, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και της Διοίκησης Εκπαιδευτικών Μονάδων. Είναι blogger και έχει ασχοληθεί με επιμέλειες κειμένων και εκδόσεων.