Δήμος Πειραιά: Καταγγελία για τον υπέρογκο μισθό του Αντιπροέδρου στο “Κανάλι Ένα”

NEWS ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Μισθός υψηλότερος από αυτόν του αεροπαγίτη, του στρατηγού και του καθηγητή πανεπιστημίου» καταγγέλλει ο «Πειραιάς για Όλους»
 

Η δημοτική παράταξη «Πειραιάς για Όλους» προχώρησε σε καταγγελία σχετικά με τον μισθό που εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά, ο πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ Αλέξανδρος Τζεφεράκος, για τον αντιπρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του «Καναλιού Ένα», του δημοτικού ραδιοφώνου στον Πειραιά. Οι μισθός σύμφωνα με την εισήγηση, προσδιοριζόταν στα 3.500 ευρώ μικτά, που αντιστοιχεί σε περισσότερα από 2.000 ευρώ καθαρά τον μήνα.

«Μισθός υψηλότερος από αυτόν του αεροπαγίτη, του στρατηγού και του καθηγητή πανεπιστημίου» σημειώνει χαρακτηριστικά ο «Πειραιάς για Όλους».

Κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, μετά από ερώτηση των δημοτικών συμβούλων της παράταξης, σχετικά με το βιογραφικό και τον τρόπο επιλογής του εργαζομένου, από τον δήμαρχο και τον πρόεδρο της ΔΗΡΑΠ, η απάντηση ήταν ότι έχει διακριθεί τα τελευταία δύο χρόνια με τη δουλειά του στο δημοτικό ραδιόφωνο και αυτό νομιμοποιεί τη διοίκηση για την επιλογή και τον μισθό.

Ο προτεινόμενος, ωστόσο, έχει σπουδές ναυτιλίας και τουρισμού και δηλώνει ιδιοκτήτης μίας μικρής εταιρείας επικοινωνίας στην Πορτογαλία, όπως αποκάλυψαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Και με τέτοιες «περγαμηνές η διοίκηση του Δήμου Πειραιά αποφάσισε να τον αμείψει τόσο πλουσιοπάροχα ωσάν να προσλάμβανε παλαίμαχο του BBC ή των Financial Times» σημειώνει χαρακτηριστικά ο «Πειραιάς για όλους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μισθός υψηλότερος από αυτόν του αεροπαγίτη, του στρατηγού και του καθηγητή πανεπιστημίου θα είναι ο μισθός του Αντιπροέδρου και νέου «Εκτελεστικού Μέλους» του Διοικητικού Συμβουλίου του «Καναλιού Ένα», του δημοτικού ραδιοφώνου στον Πειραιά.

Αυτό εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ Αλέξανδρος Τζεφεράκος, προσδιορίζοντας το ποσό στα 3.500 ευρώ μικτά, που αντιστοιχεί σε περισσότερα από 2.000 ευρώ καθαρά τον μήνα.

Δείτε ακόμα:  ΠΕΝΕΝ: Γαλάζιες νύχτες - Αντεργατικές δράσεις και πρακτικές!

Όταν οι σύμβουλοι του «Πειραιάς για Όλους» ρώτησαν για το βιογραφικό και τον τρόπο επιλογής του εργαζόμενου, οι απαντήσεις από τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο της ΔΗΡΑΠ ήταν ότι έχει διακριθεί τα τελευταία δύο χρόνια με τη δουλειά του στο δημοτικό ραδιόφωνο και αυτό νομιμοποιεί τη διοίκηση για την επιλογή και τον μισθό.

Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο αποκάλυψαν ότι ο προτεινόμενος έχει σπουδές ναυτιλίας και τουρισμού και δηλώνει ιδιοκτήτης μίας μικρής εταιρείας επικοινωνίας στην Πορτογαλία. Πέραν τούτου ουδέν.

Όμως με τέτοιες περγαμηνές η διοίκηση του Δήμου Πειραιά αποφάσισε να τον αμείψει τόσο πλουσιοπάροχα ωσάν να προσλάμβανε παλαίμαχο του BBC ή των Financial Times».

Η Ελένη Ρίτσου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Έχει σπουδάσει Graphic design και δημόσιες σχέσεις . Είναι λάτρης των social media και αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα.