Δήμος Πειραιά: Τοποθετήθηκαν πόρτες εισόδου στις παραλίες Βοτσαλάκια και Φρεαττύδα

Δήμος Πειραιά: Τοποθετήθηκαν πόρτες εισόδου στις παραλίες Βοτσαλάκια και Φρεαττύδα

NEWS ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για την προστασία της δημόσιας περιουσίας από φθορές, βανδαλισμούς και παραβατικές συμπεριφορές

 Ο Δήμος Πειραιά με κύριο μέλημα την προστασία των πολιτών, του περιβάλλοντος  χώρου και των αθλητικών εγκαταστάσεων από φθορές και βανδαλισμούς, καθώς και για την αποτροπή της συρροής παραβατικών στοιχείων, προχώρησε στην τοποθέτηση πόρτας  εισόδου στην παραλία Βοτσαλάκια, επί της οδού Καραγιώργη Σερβίας.
Ανάλογη παρέμβαση έχει πραγματοποιηθεί και στην είσοδο της παραλίας στην Φρεαττύδα επί της Ακτής Θεμιστοκλέους, η οποία επίσης υφίστατο καθημερινά  καταστροφές στον περιβάλλοντα χώρο.

Η πρόσβαση στην παραλία Βοτσαλάκια είναι ελεύθερη για τους πεζούς και τα άτομα με αναπηρία καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Να σημειωθεί ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω του θερινού σινεμά, απαγορεύεται η είσοδος για τα οχήματα από τη 01:00 έως τις 06:00, ενώ τον υπόλοιπο χρόνο  απαγορεύεται η είσοδος για τα οχήματα από τις 00:00 έως τις 06:00.

Δείτε ακόμα:  Δήμος Πειραιά: Δωρεάν rapid test σε εργαζόμενους πειραϊκών επιχειρήσεων την Δευτέρα 5 Απριλίου

Η πρόσβαση στην παραλία της Φρεαττύδας είναι επίσης ελεύθερη για τους πεζούς και τα άτομα με αναπηρία καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου, ενώ από τις 9:00 έως τις 16:00 υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης για τα οχήματα των ατόμων με αναπηρία. Τις βραδινές ώρες δεν επιτρέπεται η είσοδος για τα οχήματα.

Σημειώνεται πως οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε 24ωρη βάση, σε  περίπτωση που παραστεί ανάγκη.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Πειραιά προχωρά ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε εκτεταμένες εργασίες και παρεμβάσεις, προκειμένου να είναι ακόμα πιο καθαρές, πιο όμορφες και πιο λειτουργικές οι παραλίες του Πειραιά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, καθώς είναι χαρακτηρισμένες ως αρχαιολογικοί χώροι.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:
«Έχω τοποθετηθεί πολλές φορές δημόσια για τα συνεχόμενα φαινόμενα βανδαλισμού  και καταστροφής της δημοτικής περιουσίας, τα οποία δυστυχώς πλέον αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς μας. Το τελευταίο διάστημα οι δύο παραλίες της πόλης μας Βοτσαλάκια και Φρεαττύδα, για τις οποίες ο Δήμος έχει διαθέσει πόρους και δυναμικό, υλοποιώντας εργασίες για την αναβάθμισή τους, έχουν υποστεί μεγάλες φθορές, ενώ ειδικά τις βραδινές ώρες έχουν καταγραφεί επαναλαμβανόμενες παραβατικές συμπεριφορές. Η ανοχή μας πλέον σε αυτή τη θλιβερή κατάσταση που προφανώς δεν τιμά κανέναν, είναι μηδενική. Προχωρήσαμε λοιπόν στην τοποθέτηση πόρτας στην είσοδο των δύο παραλιών  και πρέπει να γίνει σαφές, πως σκοπός μας δεν είναι να απαγορεύσουμε την είσοδο στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης, καθώς η πρόσβαση για τους πεζούς και τα άτομα με αναπηρία είναι ελεύθερη όλο το 24ωρο, αλλά να προστατεύσουμε τις δύο παραλίες μας από κάθε λογής παραβατικούς, οι οποίοι καταστρέφουν με δόλο τους δημόσιους χώρους. Από την πλευρά μας θα εξαντλήσουμε κάθε πρόσφορο νόμιμο μέσο, ώστε να μπει ένα τέλος σε αυτές τις απαράδεκτες επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές όχι μόνο στις παραλίες αλλά γενικότερα στην πόλη,  οι οποίες μας προσβάλλουν όλους και σαμποτάρουν την μεγάλη προσπάθεια του Δήμου και των κατοίκων για έναν καλύτερο Πειραιά. Με την περιουσία και τα χρήματα του Πειραϊκού λαού δεν θα παίζει κανένας ή σε κάθε περίπτωση δεν θα μένει ατιμώρητος. Περιμένω ανάλογες ξεκάθαρες δημόσιες τοποθετήσεις από όλες τις δημοτικές παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να είμαστε όλοι μαζί».

Δείτε ακόμα:  Πειραιάς: Το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη θα δοθεί σε οδό της πόλης ή σε Δημοτικό χώρο της

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κ. Ιωσήφ Βουράκης, δήλωσε για την είσοδο στα Βοτσαλάκια:

«Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση της πόρτας ασφαλείας στην είσοδο των εγκαταστάσεων του Ο.Π.Α.Ν. στην περιοχή Βοτσαλάκια, μετά από τη διαπίστωσή μας πως διάφοροι παραβατικοί εκμεταλλευόμενοι πως ο χώρος ήταν ελεύθερα προσβάσιμος κυρίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες, δυστυχώς και επί μεγάλο χρονικό διάστημα προκαλούσαν φθορές και αποσπούσαν υλικά από  από τις εγκαταστάσεις των δημοτικών μας εγκαταστάσεων.  Η πόρτα ασφαλείας, αποκλείει την κάθοδο αυτοκινήτων στους ανοιχτούς χώρους στην περιοχή Βοτσαλάκια συγκεκριμένες βραδινές ώρες, ενώ παράλληλα εθελοντές Security, από τις απογευματινές ώρες και ύστερα, θα επιτηρούν τις εγκαταστάσεις, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά. Η είσοδος των πεζών στην παραλία αλλά και στην ευρύτερη περιοχή θα παραμείνει ελεύθερη και ασφαλής. Καταβάλουμε την μέγιστη δυνατή προσπάθεια εδώ και αρκετό καιρό αρχικά να διασφαλίσουμε τη δημοτική περιουσία που με κόπο ο δημότης του Δήμου Πειραιά έχει καταφέρει να εξασφαλίσει και ζητάμε τη στήριξη των πολιτών στην μεγάλη αυτή προσπάθεια, ώστε τα Βοτσαλάκια να παραμένουν πάντοτε ελεύθερα, καθαρά και ασφαλή προς όλους».

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Ο Σταύρος Λιλόγλου είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στα αντικείμενα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Εκπαίδευσης Προϊσταμένων τμημάτων, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και της Διοίκησης Εκπαιδευτικών Μονάδων. Είναι blogger και έχει ασχοληθεί με επιμέλειες κειμένων και εκδόσεων.