Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Στο «κόσκινο» περισσότερα από 100 βίντεο και 22 καταθέσεις-Ραγδαίες εξελίξεις

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Στο «κόσκινο» περισσότερα από 100 βίντεο και 22 καταθέσεις-Ραγδαίες εξελίξεις

NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο που κατέγραψε τους δολοφόνους του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Το υλικό προέρχεται από κάμερα ασφαλείας, μόλις 2 λεπτά μετά την εκτέλεση του δημοσιογράφου και φαίνεται ότι ο συνεπιβάτης κρατάει το όπλο ανάμεσα στον ίδιο και τον οδηγό της μηχανής. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών έχουν στην διάθεσή τους περισσότερα από 100 βίντεο, μέσω των οποίων «σκανάρουν» συγκεκριμένους δρόμους, που συνδέουν το Άνω Καλαμάκι, δηλαδή την περιοχή του Αλίμου γύρω από το λόφο Πολιτισμού, με την παραλιακή λεωφόρο, σε μία προσπάθεια να εντοπίσουν κάποιο καρέ από κάμερα ασφαλείας που θα μπορούσε να προδώσει την ταυτότητα των δραστών και να ξεκλειδώσει τις έρευνες.

Την ίδια ώρα, έχουν στην διάθεσή τους 22 καταθέσεις μαρτύρων οι οποίες αξιολογούνται, ενώ πολύτιμα στοιχεία αναμένεται να εισφέρει στην έρευνα το κινητό του άτυχου δημοσιογράφου. Συγκεκριμένα, στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν επαφές και τηλέφωνα στη συσκευή του Γιώργου Καραϊβάζ με πρόσωπα, τα οποία θα κληθούν το επόμενο διάστημα να καταθέσουν στις Αρχές, ενώ σύμφωνα με το Open θα χρησιμοποιηθεί ειδικό λογισμικό ανάλυσης δεδομένων, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν για την εξιχνίαση μεγάλων υποθέσεων.

Παράλληλα, στο οικοδομικό τετράγωνο όπου βρίσκεται το σπίτι του δημοσιογράφου, σαρώνονται τα κινητά τηλέφωνα, ενώ με ειδικές τεχνικές θα απομονωθούν τα κινητά τηλέφωνα που δεν ανήκουν σε κατοίκους της περιοχής και δεν αντιστοιχούν σε πραγματικά πρόσωπα. Η σάρωση θα γίνει και για τα 24ωρα που προηγήθηκαν της δολοφονίας.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Πορεία στην Αθήνα με αφορμή τη δίκη Λιγνάδη – Δείτε εικόνες του News

Newsroom | Pireas News