Δωρεά άνω των 100.000 ευρώ στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου από ζευγάρι ηλικιωμένων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγοράστηκαν λεωφορείο για ΑμεΑ, ιατρικό μηχάνημα και κλιματιστικά μεταξύ άλλων, ενώ γίνεται ανακαίνιση στο εκκλησάκι και στην πρόσοψη
Σε μια ευεργετική κίνηση για το νοσοκομείο Διδυμότειχου προχώρησε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που ζει στην πόλη. Το ζεύγος συγκέντρωσε ποσό που ξεπερνά τα 100.000 ευρώ και τα έκανε δωρεά στο νοσοκομείο της περιοχής. Αυτή η κίνηση θυμίζει την αγορά ασθενοφόρου στο Μεσολόγγι από μια ηλικιωμένη αγρότισσα.
Οι Σωτηρία και Παναγιώτης Αραμπατζή από την Μάνη Διδυμοτείχου πήγαν στη Γερμανία το 1966 για μια καλύτερη ζωή και αφού πέρασαν μερικές δεκάδες χρόνια εκεί, επέστρεψαν στην Ελλάδα για το υπόλοιπο της ζωής τους.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όλα αυτά τα χρόνια, μια σκέψη όμως στριφογύριζε στο μυαλό της κυρίας Σωτηρίας. Να δωρίσει ένα ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, γιατί ήθελε να βοηθήσει.
Για το σκοπό αυτό έκανε οικονομίες όσο ζούσε στο εξωτερικό και ενώ είχε προβλήματα υγείας, ανήμπορη η ίδια να βγει έξω, έστειλε πριν από δύο μήνες τον άνδρα της στο νοσοκομείο ώστε να συζητήσει για τον τρόπο που θα έκαναν την δωρεά.
Η ανταπόκριση και η χαρά μεγάλη από τη διοίκηση οι οποίοι τους πρότειναν να αγοράσουν ένα μικρό λεωφορείο, το οποίο θα μεταφέρει άτομα με ειδικές ανάγκες στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης Ορεστιάδας τα οποία δέχονται τις υπηρεσίες του Κέντρου σε τακτική βάση και το οποίο διοικητικά ανήκει στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.
Λίγες μέρες αργότερα κατάφεραν να επισκεφθούν οι δυο τους το Νοσοκομείο για να ξεκινήσουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες της δωρεάς.

«Είναι απίστευτη η αυθόρμητη πρωτοβουλία Σας να ενισχύσετε το Νοσοκομείο με τη ΔΩΡΕΑ Σας», αναφέρεται στην ευχαριστήρια επιστολή της η διοίκηση, αφού έτσι το Νοσηλευτικό ίδρυμα θα ανταποκριθεί πληρέστερα και ευχερέστερα στην αποστολή του.
Η διάθεση των χρημάτων
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, τα χρήματα της δωρεάν, θα διατεθούν με τον εξής τρόπο για να καλυφθούν οι ανάγκες του νοσοκομείου:
-Το αυτοκίνητο για τη μεταφορά ΑμεΑ, που είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο, με την ένδειξη «ΔΩΡΕΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ» τέθηκε στην υπηρεσία του Νοσοκομείου και ειδικότερα του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Ορεστιάδας, αναβαθμίζοντας εντυπωσιακά τη λειτουργία του και ανακουφίζοντας τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Δείτε ακόμα:  Η συγκινητική ιστορία που την ώθησε να γίνει γιατρός

-Το ιατρικό μηχάνημα (Υστεροσκόπιο) τοποθετήθηκε στη Μαιευτική/Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου και τώρα αποτελεί βασικό ιατρικό εργαλείο του Νοσοκομείου
–Αγοράστηκαν και τοποθετήθηκαν σε κατάλληλες θέσεις, όπου ήταν απαραίτητο και αναγκαίο, 20 κλιματιστικά, 17 Ηλεκτρονικοί υπολογιστές, και 5 εκτυπωτές, διευκολύνοντας πάρα πολύ τη λειτουργία του Νοσοκομείου, αφού τα κλιματιστικά έδωσαν λύσεις στις δύσκολες συνθήκες εργασίας των γιατρών, κυρίως των χειρουργών, αλλά και των άλλων υγειονομικών και βελτίωσαν και το περιβάλλον νοσηλείας των ασθενών, ενώ οι Η/Υ βοηθούν πλέον τους γιατρούς να προσαρμοστούν στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις των Νοσοκομείων προς όφελος όλων και κυρίως των ασθενών.
–Βελτιώνεται ήδη ο Ιερός Ναός των Αγίων Αναργύρων που ανήκει στο Νοσοκομείο μας, βελτιώνοντας παράλληλα και την εν γένει εικόνα του Νοσοκομείου μας.
-Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του στεγάστρου προ της κεντρικής εισόδου του Νοσοκομείου
–Ολοκληρώθηκε η βελτίωση και ανακαίνιση της εξωτερικής όψης του κτιρίου των Διοικητικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου, εφαρμόστηκε η πλέον σύγχρονη μέθοδος προστασίας του και επίσης πραγματοποιείται η ανάπλαση του αύλειου χώρου του Νοσοκομείου μας, και με τον τρόπο αυτό αποκαταστάθηκε η υγιεινή αλλά και η αισθητική των συγκεκριμένων χώρων του Νοσοκομείου.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News