Δωρεάν rapid tests σε 51 σταθμούς δειγματοληψίας των Ενόπλων Δυνάμεων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θα λειτουργούν καθημερινά από 9:00 έως 15:00 εκτός Σαββάτου και αργιών
Την ανάπτυξη 51 στεγασμένων και κατάλληλων σταθμών δειγματοληψίας για τη διενέργεια ταχέως διαγνωστικού ελέγχου (rapid test) σε 36 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας ανακοίνωσε, από σήμερα Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων (ΓΕΕΘΑ).
Όπως ανακοινώθηκε, στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, οι Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να συμβάλλουν στην επιδημιολογική επιτήρηση του πληθυσμού, ενώ διατηρούν ετοιμότητα ανάπτυξης 53 επιπλέον σταθμών δειγματολιψίας για rapid test, εφόσον απαιτηθεί.
Οι σταθμοί δειγματοληψίας θα βρίσκονται πλησίον στρατιωτικών μονάδων και στρατιωτικών νοσοκομείων και θα στελεχωθούν με ιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό γραμματειακής υποστήριξης των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Από την πλευρά της, η Πολιτική Προστασία θα διαθέσει τον απαραίτητο υγειονομικό και τεχνολογικό εξοπλισμό (kit των rapid-test, tablet, μέσα ατομικής προστασίας του προσωπικού).
Η προσέλευση θα είναι δυνατή όλη την εβδομάδα από τις 09:00 έως τις 15:00, πλην Σαββάτου και επισήμων αργιών, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Δείτε ακόμα:  Νίκαια: Μαφιόζικη επίθεση σε βενζινάδικο με ένα νεκρό και έναν τραυματία

Newsroom | Pireas News