Δώρο Θεού το εμβόλιο – Δεν είμαστε αστυνομικά όργανα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Εμείς ούτε κυρώσεις μπορούμε να επιβάλουμε, ούτε τιμωρίες, ούτε πρόστιμα μπορούμε να εισπράξουμε»
«Έχουμε δύο δρόμους, ο ένας είναι ο δρόμος της ζωής και ο άλλος του θανάτου. Να επιλέξουμε τον δρόμο της ζωής. Σε αυτόν τον δρόμο μεταφορικά μέσα είναι το εμβόλιο, τα μέτρα προστασίας, η υπευθυνότητα και η αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Δώρα του Θεού είναι όλα αυτά, κάποιοι άνθρωποι έχουν κοπιάσει, έχουν ξενυχτήσει, και κάποιοι μάχονται στα νοσοκομεία για όλους εμάς» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.
Η πολιτεία έχει χρέος να προστατεύει την υγεία των πολιτών της και σε αυτό το πνεύμα χρησιμοποιεί τα παιδαγωγικά και τα επικοινωνιακά μέσα που κρίνει σκόπιμα, προκειμένου να παροτρύνει τους συνανθρώπους μας να εμβολιαστούν και να τηρήσουν τα μέτρα που ισχύουν σε όλο τον κόσμο, σημείωσε ο Σεβασμιώτατος.
Αναφερόμενος στον έλεγχο των πιστοποιητικών και των τεστ στην είσοδο των ιερών ναών, ο κ. Συμεών είπε χαρακτηριστικά «εγώ δεν είμαι ούτε αστυφύλακας, ούτε επιθεωρητής, ούτε εισαγγελέας στην ζωή των ανθρώπων. Είμαι πατέρας πνευματικός και με την αγάπη, την πειθώ και την έμπνευση προσπαθώ να καθοδηγώ τους ανθρώπους στον σωστό δρόμο. Οι διαδικασίες της βίας, γιατί και ο νόμος είναι μια μορφή βίας, αλλά έννομης, συνταγματικής και έλλογης βίας, ανήκουν στο κράτος και όχι στην εκκλησία της αγάπης. Εμείς ούτε κυρώσεις μπορούμε να επιβάλουμε, ούτε τιμωρίες, ούτε πρόστιμα μπορούμε να εισπράξουμε, ούτε αναγκαστικές εκτελέσεις να κάνουμε. Ο κάθε ένας έχει τον ρόλο του και οι ρόλοι μας είναι διακριτοί. Από κει και πέρα συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος, θα μας δώσει οδηγίες, θα εξειδικευτούν όλα αυτά, όπως έγινε μέχρι τώρα, όλα θα κυλήσουν αρμονικά, γιατί έχουμε όλοι έναν κοινό εχθρό να πολεμήσουμε, τον κορονοϊό».
«Η εκκλησία παροτρύνει το ποίμνιό της στην ζωή της αγάπης, που έχει μέσα της υπευθυνότητα, φροντίδα για τον άλλο, για τον εαυτό μας, το σώμα μας είναι ναός του αγίου πνεύματος, η υγείας μας είναι αγαθό του Θεού. Όλα αυτά τα διδάσκουμε και παροτρύνουμε τους ανθρώπους να κάνουν το καλύτερο που μπορούν σε αυτές τις συνθήκες που βρισκόμαστε το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να εμβολιαστούμε και να τηρούμε όλα τα προστατευτικά μέτρα» κατέληξε ο κ. Συμεών.

Δείτε ακόμα:  Αιματηρό επεισόδιο με τραυματία στις Σαράντα Εκκλησιές στην Θεσσαλονίκη

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News