«Έχω τη Δύναμη» - 1ο Παιδικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά στο Βεάκειο θέατρο

«Έχω τη Δύναμη» – 1ο Παιδικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά στο Βεάκειο θέατρο

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με μια μεγάλη γιορτή τη Δευτέρα 30 Μαΐου, στις 19.00, στο Βεάκειο Θέατρο, θα κορυφωθεί το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά, που εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών «Ημέρες Θάλασσας 2022».

Το Φεστιβάλ με τον τίτλο: «Έχω τη Δύναμη» διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και δια Βίου Μάθησης του Δήμου, σε συνεργασία με το Ανθρωπιστικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Έχω τη Δύναμη». 

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι ν’ αναδειχθούν οι κλίσεις, τα ταλέντα και οι δεξιότητες των παιδιών, που καλλιεργήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς μέσα από τα μαθήματα που γίνονται στα σχολεία, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και στους Πολιτιστικούς Συλλόγους. Επίσης θα αναδειχθεί η δουλειά που έγινε από τους εκπαιδευτικούς και θα δοθεί η ευκαιρία στους γονείς να καμαρώσουν και  να χειροκροτήσουν τα παιδιά.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει τουρνουά μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ και τένις με την υποστήριξη του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., καθώς και διαγωνισμούς ζωγραφικής και ποιήματος ή λογοτεχνικού κειμένου, στους οποίους πήραν μέρος εκατοντάδες παιδιά.

Τα έργα των μαθητών αξιολογήθηκαν από δυο επιτροπές (Εικαστικών και Λογοτεχνών) που έχουν υποδείξει ο Πειραϊκός Σύνδεσμος, η Φιλολογική Στέγη Πειραιά και η Εταιρία Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά. Οι δύο επιτροπές ξεχώρισαν τα καλύτερα έργα, ενώ όλες οι εργασίες των μαθητών θα εκτεθούν στο Βεάκειο τη βραδιά της γιορτής και στη συνέχεια, ως το τέλος της εβδομάδας στην Πινακοθήκη του Δήμου.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα βραβευτούν οι νικητές των τουρνουά, καθώς επίσης και οι διακριθέντες στους δύο διαγωνισμούς, ενώ  η ηθοποιός Κάρμεν Ρουγγέρη θα διαβάσει τα ποιήματα που διακρίθηκαν και θα προλογίσει τα θεατρικά δρώμενα των μαθητών.

Δείτε ακόμα:  Αντωνία Καρακατσάνη: Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου σε όλη την πόλη του Πειραιά (Φωτορεπορτάζ)

Σε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στις δραστηριότητες και τους διαγωνισμούς του Φεστιβάλ, θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Αντώνης Λιάρος.

Ο Σταύρος Λιλόγλου είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στα αντικείμενα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Εκπαίδευσης Προϊσταμένων τμημάτων, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και της Διοίκησης Εκπαιδευτικών Μονάδων. Είναι blogger και έχει ασχοληθεί με επιμέλειες κειμένων και εκδόσεων.