ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

«Έχουν επιτεθεί και σε άλλα παιδάκια, που φοβούνται να μιλήσουν» λέει η μητέρα του 14χρονου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Οι ίδιες παραβάσεις αν γίνονταν από άλλους θα βρίσκονταν ήδη στη φυλακή» τόνισε ο δήμαρχος Π. Αντωνακόπουλος
Θέμα χρόνου είναι να φτάσει πλέον στα χέρια των Εισαγγελικών Αρχών του Πύργου η δικογραφία για την υπόθεση bullying μετά και την επίσημη κατάθεση μήνυσης από τον πατέρα του 14χρονου που δέχθηκε δύο φορές επίθεση από δύο μεγαλύτερα παιδιά.
Το σοκ που υπέστη στη θέαση του βίντεο και η ανησυχία που της προκάλεσε, ήταν αυτά που οδήγησαν και την μητέρα του παιδιού στην Αστυνομία για κατάθεση μήνυσης, με τον αξιωματικό υπηρεσίας όπως η ίδια σημείωσε να τη συμβουλεύει αρχικά πως είναι καλύτερα να γίνει στους δράστες σύσταση.
Μάλιστα, έστειλε το μεγαλύτερο διάστημα του καλοκαιριού το γιό της στο χωριό εκτιμώντας πως το θέμα θα ξεχαστεί, ωστόσο με την επιστροφή του οι δύο νταήδες τον ξαναβρήκαν, του επιτέθηκαν και τον απείλησαν πως τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα και πως δε θα μπορεί να βγει από το σπίτι.
«Δεν είναι μόνο ένα παιδί»
Το μεγαλύτερο ωστόσο σοκ στην υπόθεση ήταν η αποκάλυψη της μητέρας πως το παιδί της δεν είναι το μόνο «θύμα εκφοβισμού». «Έχουν επιτεθεί και σε άλλα παιδάκια, που φοβούνται να μιλήσουν. Μικρότερα από το δικό μου, που πηγαίνουν ακόμα δημοτικό. Όπου βρουν χτυπούν. Χωρίς λόγο. Αυτά γυρνούν συνέχεια στον Πύργο. Το περιστατικό έγινε σχεδόν έξω από το σπίτι μου. Το χτύπησαν, το απείλησαν και έφυγαν», δήλωσε.
«Να θρηνήσουμε κάποιο θύμα;»
Τοποθέτηση για το συγκεκριμένο περιστατικό πραγματοποίησε και ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.
Όπως υποστήριξε, πρόκειται για μια μικρή ομάδα συγκεκριμένης προελεύσεως (Ρομά) με παραβατική συμπεριφορά που έχει απασχολήσει τις αρχές ποικιλοτρόπως και πολλές φορές, ωστόσο συνεχίζει να κυκλοφορεί και να τρομοκρατεί. Μάλιστα, εκτίμησε πως οι ίδιες παραβάσεις αν γίνονταν από άλλους θα βρίσκονταν ήδη στη φυλακή και τόνισε με έμφαση πως η ανοχή αυτή που φτάνει τα όρια της συγκάλυψης καταντά προκλητική για τους νομοταγείς πολίτες.
Μεταξύ άλλων είπε πως θα πρέπει να υπάρξουν άμεσα ενέργειες προκειμένου να μη θρηνήσουμε κάποιο θύμα, ενώ στάθηκε και στα έγγραφα που έχει στείλει ο ίδιος προς όλες τις αρχές από την αρχή της θητείας του για τέτοιου είδους φαινόμενα. Μάλιστα, σημείωσε πως ακραίες καταστάσεις οδηγούν και σε αρνητικά αποτελέσματα, θυμίζοντας σε όλους την περίπτωση του Θύμιου.
«Και η κόρη μου είχε πέσει θύμα bullying»
«Ακόμα και η κόρη μου είχε πέσει θύμα bullying και μου είχαν πει ότι αυτός και αυτός θα είναι οι δράστες και πράγματι ήταν αυτοί. Τους πήρανε στο τμήμα και δεν έγινε κάτι. Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε τώρα; Κι αν σκοτώσουν κάποιο παιδί;», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πύργου.

Δείτε ακόμα:  Στο νοσοκομείο η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

λεωνιδας μανωλακος

Newsroom | Pireas News