ΕΦΚΑ Πειραιά: Αιφνιδιαστική κατάληψη από ναυτικούς

ΕΦΚΑ Πειραιά: Αιφνιδιαστική κατάληψη από ναυτικούς

NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Αιφνιδιαστική κατάληψη του κτιρίου του ΕΦΚΑ στον Πειραιά πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης εν ενεργεία και συνταξιούχοι ναυτικοί, ζητώντας την καταβολή των συντάξεων που εκκρεμούν επί σχεδόν δύο χρόνια για χιλιάδες “απόμαχους της θάλασσας”.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού και του σωματείου των συνταξιούχων ναυτικών ΠΣΣ-ΝΑΤ, καθώς εκκρεμεί η καταβολή των συντάξεων σε περισσότερους από δύο χιλιάδες ασφαλισμένους με μέσο όρο αναμονής τους 34 μήνες!

Τα στοιχεία που προσκόμισε η διεύθυνση του ΕΦΚΑ στους εκπροσώπους των ναυτεργατικών σωματείων, επιβεβαίωσαν την κατάσταση.

Οι εκκρεμότητες στις κύριες συντάξεις την περίοδο 2013-2020 είναι συνολικά 3.191.
Από αυτές 668 αφορούν την περίοδο 2013 – 2018.

Το 2018 οι εκκρεμότητες ανέρχονταν σε 360 και μετά την ανάληψη των καθηκόντων της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 2019 εκτοξεύτηκαν σε 728.

Αυτή την στιγμή στο ΝΑΤ εκκρεμούν 2.035 συντάξεις.

Δείτε ακόμα:  Πειραιάς: Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ εξάρθρωσε γνωστή σπείρα διαρρηκτών Ρομά

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της ΠΕΝΕΝ και του ΠΣΣ-ΝΑΤ επεσήμαναν την ανάγκη διατήρησης της αυτοτέλειας του ΝΑΤ και των άλλων ασφαλιστικών τους ταμείων (ΚΕΑΝ – Ταμεία Πρόνοιας – Οίκου Ναύτη).
Ως λύση για την άμεση απόδοση των συντάξεων, προτάθηκε από τους εκπροσώπους των ναυτικών, η διεκπεραίωση των φακέλων των συνταξιούχων να γίνεται σε όλα τα στάδια από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΝΑΤ οι οποίες διαθέτουν την σχετική τεχνογνωσία και εμπειρία.

“Οι λύσεις φτιασιδώματα που εξαγγέλλει κάθε τόσο η κυβέρνηση περί ηλεκτρονικής διασύνδεσης ΕΦΚΑ – ΝΑΤ, η υποτυπώδης ενίσχυση του προσωπικού, όλα δείχνουν ότι δεν είναι σε θέση να ξεμπλοκάρουν την πρωτοφανή καθυστέρηση και κατ’ ακολουθία την ταλαιπωρία των Ναυτεργατών” αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση τους τα δύο ναυτεργατικά σωματεία.

Δείτε ακόμα:  Μανιάτικο Πανηγύρι στις 18 Ιουνίου 2022

“Για την κατάσταση αυτή θεωρούμε ότι πρωταρχική ευθύνη έχει η κυβέρνηση, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και οι Διοικούντες τον ΕΦΚΑ. Οι ελλείψεις στο προσωπικό, στην εκπαίδευσή του, σοβαρά δυσλειτουργικά προβλήματα στην οργάνωση, στην ηλεκτρονική διασύνδεση και πολλά ακόμη αποτελούν τις βασικές αιτίες ενός ΕΦΚΑ που συγκροτήθηκε πρόχειρα χωρίς τις αναγκαίες υποδομές, την αντίστοιχη οργάνωση και με ελλιπέστατο προσωπικό” καταγγέλλουν.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Η Ελένη Ρίτσου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Έχει σπουδάσει Graphic design και δημόσιες σχέσεις . Είναι λάτρης των social media και αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα.