Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής της αλυσίδας λιανικού εμπορίου Metro Παντελής Παντελιάδης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο επιχειρηματίας εισήγαγε για πρώτη φορά το θεσμό των Cash & Carry στην Ελλάδα
Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής του Ομίλου Metro, Παντελής Παντελιάδης, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωση της η εταιρεία.
«Με αίσθημα βαθιάς θλίψης, ανακοινώνουμε σήμερα το θάνατο του ιδρυτή του Ομίλου μας Παντελή Παντελιάδη» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Με πάνω από μισό αιώνα παρουσίας στο λιανεμπόριο της χώρας, ο Παντελής Παντελιάδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιερισσό της Χαλκιδικής. Παιδί μίας φτωχής και πολύτεκνης οικογένειας, δούλευε πάντα σκληρά πρεσβεύοντας ότι «όλα γίνονται με αγάπη και πολλή δουλειά».
Φοίτησε στο Γυμνάσιο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής της Θεσσαλονίκης και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Βιέννη και στο Αμβούργο μαζί με τη σύντροφο της ζωής του Ουρανία με την οποία δημιούργησαν μαζί το 1974 την ΟΠΤΙΜΑ και το 1976 τη Metro εισάγοντας ουσιαστικά για πρώτη φορά το θεσμό των Cash & Carry στην Ελλάδα.
«Η επιχειρηματική του πορεία, τα επιτεύγματά του, αλλά και κυρίως το όραμα και οι αδιαπραγμάτευτες αξίες που πρέσβευε σε όλη τη ζωή του, θα συνεχίσουν να μας εμπνέουν και να αποτελούν σημείο αναφοράς για όλους εμάς που τον τιμούμε σήμερα και εργαζόμαστε στην εταιρεία που εκείνος δημιούργησε!» anaf;eretai sthn anako;invsh thw etaire;iaw.
Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο. Αντί στεφάνων η οικογένεια παρακαλεί, όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει στη μνήμη του στο έργο ανασχεδιασμού της βιβλιοθήκης του Δημοτικού Σχολείου Ιερισσού Χαλκιδικής.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Δύσκολο βράδυ για τη διάσωση εγκλωβισμένων στις πλημμυρισμένες περιοχές

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News