Εγκαίνια στα έργα του Νίκου Μπάικα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Έλληνας καλλιτέχνης έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις σε Ευρώπη και Αμερική
Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση φιλοξενεί από σήμερα, Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021, ο χώρος «The Intermission», που εγκαινιάζει την ατομική έκθεση του Νίκου Μπάικα.
Ο διεθνής Έλληνας καλλιτέχνης Νίκος Μπάικας έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις στην Ευρώπη και στην Αμερική και έχει λάβει μέρος σε πολλές διεθνείς ομαδικές εκθέσεις καθώς και στην Documenta IX του 1992.
Έργα του ανήκουν σε συλλογές Μουσείων όπως το MAΧXI Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του 21ου Αιώνα Ρώμη , το SMAK Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Gent, το Κρατικό Μουσείο Neue Galerie (Kassel) και σε άλλες σημαντικές συλλογές.
Η ζωγραφική του Νίκου Μπάικα δημιούργησε με τα χρόνια ένα σπάνιο σώμα εικόνων αλλά συγχρόνως και ένα πολύπλοκο σύστημα σκέψης πάνω στην ίδια την εικόνα. Η ύλη ζωγραφικής για τον Μπάικα είναι το μολύβι και θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι του.

Η εξαντλητική κάλυψη της επιφάνειας του χαρτιού από το μολύβι τα τελευταία χρόνια καθοδηγείται όλο και περισσότερο από μία αυστηρότερη σύνταξη και γεωμετρία. Τα έργα του Νίκου Μπάικα έχουν χαρακτηρισθεί ως οπτικά δοκίμια.
Όλη η δουλειά του είναι μια έρευνα πάνω στη γνώση. Ο Μπάικας ερευνά τις λανθάνουσες δομές της πραγματικότητας και δημιουργεί θεωρήματα πάνω σ΄ αυτές.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να φροντίζει την φυτεία κάνναβης που είχε καλλιεργήσει

Newsroom | Pireas News