«Εγκληματική ενέργεια και οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων κάνει λόγο για αστοχίες συναδέλφων του
Σε εγκληματική ενέργεια αποδίδει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων τους θανάτους και των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου στην Πάτρα.
«Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία, ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ και εξήγησε: «Είχαμε δύο πρώτες εκθέσεις, οι οποίες παραμένουν ως έχουν, οι οποίες δίνουν παθολογικά αίτια θανάτου. Η πρώτη δίνει την ηπατική ανεπάρκεια και η δεύτερη αγενεσία της καρδιάς του φλεβόκομβου και του κολποκοιλιακού κόμβου και ουσιαστικά δίνουν και το πνευμονικό οίδημα, δηλαδή παθολογικά αίτια. Όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν, παθολογικά αίτια με έγκλημα δεν μπορεί να συμβαδίσoυν. Γι’ αυτό ακριβώς γίνονται οι επαναξιολογήσεις από τους συναδέλφους. Ουσιαστικά εδώ θα ανατραπούν αυτές οι αιτίες θανάτου και μόνο έτσι θα μπορούμε να οδηγηθούμε στο ορθό, γιατί αλλιώς ξαναλέω, με αυτά τα παθολογικά αίτια που υπάρχουν, προφανώς και δεν μπορούμε να συζητάμε τίποτα περαιτέρω».
Τέλος, ο κ. Λέων παραδέχτηκε, ότι έχουν υπάρξει σφάλματα και αστοχίες, τόσο σε επίπεδο προσώπων, όσο και σε επίπεδο διαδικασιών. «Χαρακτηριστικά σας λέω, ότι έχουμε δύο παιδάκια, τα εξετάζουν δύο ιατροδικαστές, για το ένα παιδάκι κρίνει η ιατροδικαστής, ότι πρέπει να λάβουμε και εγκέφαλο και να το στείλουμε για ιστολογικές εξετάσεις, να το δούμε στο μικροσκόπιο, στο άλλο παιδάκι η ιατροδικαστής κρίνει, ότι δεν χρειάζεται μια τέτοια ενέργεια. Υπάρχουν αστοχίες και για αυτό φτάσαμε σε αυτό το σημείο που έχουμε φτάσει» καταλήγει.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Άνδρας έπεσε στο κενό από πολυκατοικία

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News