Εικόνες ντροπής με ασθενείς στοιβαγμένους ο ένας πάνω στον άλλον στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι καταγγέλλει παθολόγος και μέλος του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ – Τι απαντά η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος
Εικόνες ντροπής από το νοσοκομείο Γεννηματάς με ασθενείς να βρίσκονται στοιβαγμένοι ο ένας στον άλλον, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες.
Σύμφωνα με το MEGA, η μία φωτογραφία έχει τραβηχτεί στις 11 Μαΐου και η δεύτερη στις 15 Μαΐου. Μιλώντας για το ζήτημα αυτό η παθολόγος και μέλος ΔΣ ΕΙΝΑΠ, Γεωργία Φίλιππα, είπε: «Το 2023 καταγράφηκαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών 70.000 περίπου προσελεύσεις ασθενών, 19.500 εισαγωγές και 320 διασωληνώσεις σε ένα νοσοκομείο που λειτουργεί με περίπου το 60% του προσωπικού, που είναι απαραίτητο. Ξεκινάει μία εφημερία με 60 κενά κρεβάτια, όταν οι αναμενόμενες εισαγωγές είναι 150-200. Να σχολιάσω και τις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Υγείας και η διοίκηση του νοσοκομείου, οι οποίοι είπαν, πως λέμε ψέματα και πρόκειται για στιγμιότυπα και ο κ. Γεωργιάδης έφτασε στο σημείο να πει, πως “έτσι είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία, τι θέλετε να κάνουμε;”. Είναι προκλητικότατες και θα πρέπει να παρθούν πίσω».
Συνέχισε δε λέγοντας, ότι «το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών θυμίζει πια στρατόπεδα συγκέντρωσης και ταυτόχρονα πλουτίζει ο ιδιωτικός τομέας. Έχουν απορρίψει τα αιτήματά μας για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Σύντομα θα δώσουμε στη δημοσιότητα ένα κείμενο, που το υπογράφουν τουλάχιστον 90 εργαζόμενοι και στο οποίο διαψεύδουμε αυτές τις δηλώσεις».
Ωστόσο, το νοσοκομείο εξέδωσε ανακοίνωση, διαψεύδοντας τα όσα έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών. «Η μία εικόνα είναι από της 11/05/2024, από το παθολογικό ιατρείο στα έκτακτα περιστατικά, όπου οδηγούνται τα περισσότερα περιστατικά ώστε να πάρουν σειρά προτεραιότητας για εξέταση. Σε εκείνη την εφημερία “προωθήθηκε μονοψήφιος αριθμός φορείων, εντός του παθολογικού ιατρείου, εν όψει της εξέτασης ασθενών που ακολουθεί”. Οι φωτογραφίες απεικονίζουν στιγμές και πρέπει να διασυνδέονται με πληροφορίες και στοιχεία. Από τις 983 προσελεύσεις στο Γ.Ν.Α. “Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ”, έγιναν 180 εισαγωγές ασθενών και διακινήθηκαν περισσότεροι από 190 ασθενείς.
Όσον αφορά τη δεύτερη εικόνα που τραβήχτηκε στις 15/5, όταν έγιναν 156 εισαγωγές. Αναπτύχθηκαν αρχικά (15) επικουρικές κλίνες, λόγω φόρτου, οι οποίες θα διευθετηθούν έως τις μεσημβρινές ώρες της 16/5. Με άλλα λόγια, αυτές οι φωτογραφίες δείχνουν ότι ακριβώς συμβαίνει σε ένα νοσοκομείο σε εφημερία, όταν τα φορεία φτάνουν το ένα μετά το άλλο. Με βάση τα όσα αναφέρθηκαν, οι συγκεκριμένες φωτογραφίες είχαν σκοπό να προκαλέσουν(τεχνητά) δυσμενή εντύπωση για το νοσοκομείο το οποίο, καθημερινά και -ιδίως- στις Γενικές Εφημερίες, ανταποκρίνεται με απόλυτη πληρότητα στις ανάγκες Δημόσιας Υγείας».

Δείτε ακόμα:  Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να φροντίζει την φυτεία κάνναβης που είχε καλλιεργήσει

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News