Πυρκαγιά στο Μάτι: Εικόνες ντροπής σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα – Δεν χωρούν ούτε οι δικηγόροι

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«104 νεκροί, ουρλιάζουν γιατί, ζητούν δικαίωση» έγραφε το πανό στην είσοδο των δικαστηρίων – Η δίκη διεκόπη για την ερχόμενη Δευτέρα
«Ντροπή» φώναζαν συγγενείς θυμάτων και ευγκαυματίες στη θέα της μικρής και ασφυκτικά γεμάτης δικαστικής αίθουσας που ορίστηκε για να «φιλοξενήσει» την δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.
Με δικηγόρους και δημοσιογράφους «κρεμασμένους» από τα κάγκελα του παραθύρου έξω από την αίθουσα του κτιρίου 9 να προσπαθούν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία άνοιξε η αυλαία της δίκης.
«Δικηγόροι είμαστε έξω από τα κάγκελα…Είναι απαράδεκτο οι δικηγόροι να είμαστε απέξω» φώναζαν οι συνήγοροι κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη κατάσταση».
Χαρακτηριστική είναι η φράση δικηγόρου που απευθυνόμενος στο δικαστήριο φώναξε: «παρίσταμαι εκτός αιθούσης».
Περισσότεροι από 200 μάρτυρες και συγγενείς των θυμάτων είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, καθώς εδώ και περισσότερο από 4 χρόνια αναμένουν την απόδοση ποινικών ευθυνών στους 21 κατηγορούμενους στην υπόθεση.
«104 νεκροί, ουρλιάζουν γιατί, ζητούν δικαίωση» έγραφε το πανό στην είσοδο των δικαστηρίων ωστόσο η εικόνα που αντιπρύτανης όπως έλεγαν ήταν απογοητευτική.
Η πρόεδρος του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου ανακοίνωσε στο όρθιο ακροατήριο ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα μπορέσει να γίνει μόνο η δήλωση παράστασης των συνηγόρων των κατηγορουμένων. Σε επόμενες συνεδριάσεις, όπως ανέφερε , θα καλούνται ανά 40 ή 50 άτομα συγγενείς των θυμάτων για να δηλώσουν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία η δίκη θα μπει στην ουσία της.
Οι επόμενες συνεδριάσεις θα διεξαχθούν σε μια μεγαλύτερη αίθουσα του Πρωτοδικείου, ενώ οι δικηγόροι είχαν ζητήσει τη μεταφορά της δίκης στην αίθουσα τελετών του Εφετείου η οποία είναι η μοναδική που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της πολυπρόσωπης δίκης.
Η δίκη διεκόπη για την ερχόμενη Δευτέρα

Δείτε ακόμα:  Κανείς διασωληνωμένος δεν είναι σε ράντζο – Τι θα γίνει με τα παιδιά έως 12 ετών και τα self test για τα μαγαζιά

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News