«Είμαι και θα είμαι η μαμά της Τζωρτζίνας»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η απολογία της για τον θάνατο της πρώτης της κόρης αναμένεται να συνεχιστεί στις 23 Νοεμβρίου
Η απόρριψη του αιτήματος εξαίρεσης της προέδρου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που είχε υποβάλλει η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, σηματοδότησε την έναρξη της απολογίας της μετά από ακροαματική διαδικασία περίπου 9 μηνών.
Η πρόεδρος κάλεσε την κατηγορούμενη για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, να δώσει τη δική της εκδοχή για τα γεγονότα που οδήγησαν στο θάνατο του παιδιού της. Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία είναι γνωστό, ότι από την πρώτη στιγμή αρνείται ότι χορήγησε τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης στην κόρη της, ξεκίνησε συναισθηματικά φορτισμένη την απολογία της, όταν η πρόεδρος την κάλεσε.
Πρόεδρος: Θέλω να ακούσω τη δίκη σας αλήθεια. Από εκεί που θέλετε εσείς να ξεκινήσετε σε σχέση με την κατηγορία. Οτιδήποτε, απ όπου θέλετε να ξεκινήσετε.
«Θα ξεκινήσω από την αρχή. Θα σας πω. Είμαι και θα είμαι η μαμά της Τζωρτζίνας και αυτό το δικαίωμα δεν θα μου το στερήσει ποτέ κανείς», είπε η κατηγορούμενη έντονα συγκινημένη και συμπλήρωσε: «Την κατηγορία την αρνούμαι κατηγορηματικά. Είναι κάτι που δεν πέρασε, ούτε θα περνούσε ποτέ από το μυαλό μου, να πειράξω έστω και τρίχα από τη κόρη μου. Αυτό που έχω ακούσει στο σύνολο της ακροαματικής διαδικασίας… δεν μιλούσαν για το παιδί το δικό μου. Δεν ήταν η Τζωρτζινα μου».
Η Ρούλα Πισπιρίγκου αναφέρθηκε στη γέννηση της κόρης της με καισαρική στις 31-10–13 και την ομαλή εγκυμοσύνη. «Γεννήθηκε με καισαρική τομή γιατί υπήρξε κάποια επιπλοκή τις τελευταίες ώρες. Βγήκε εκτάκτως το απόγευμα στις 7:20» εξήγησε. «Η Τζωρτζινα, όταν την πήρα, ήμουν η τελευταία που την είδα, γιατί ήμουν σε μέθη. Ήταν ένα πλασματάκι, που με το που με κοίταξε, με κοιτούσε με τόση αγάπη, πως να σας το εξηγήσω. Ένιωσα ότι αυτό το πλασματάκι με έκανε μαμά για πρώτη φορά. Με αυτά τα ματάκια, όταν με κοίταξε, μου έδωσε το νόημα της ζωής. Εκείνη τη μέρα της υποσχέθηκα και της ορκίστηκα, θα είμαι πάντα δίπλα της, θα είναι εκεί για εκείνη» είπε απευθυνόμενη στο δικαστήριο φανερά φορτισμένη.
«Όσο ήταν μωρό είχε κολικούς, ξαγρυπνούσε. Η Τζωρτζίνα μεγάλωνε φυσιολογικά δίπλα μας. Ζούσαμε τότε στο σπίτι που μου είχε παραχωρήσει ο θείος μου. Το 2014 μετακομίσαμε λόγω έλλειψης χώρου, για να έχει κι ένα δωμάτιο η Τζωρτζινα. Το δωμάτιο είχε μια μεγάλη πεταλούδα και είχε το παρατσούκλι Μετασλούδα από την πεταλούδα» ανέφερε. Η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου αναμένεται να συνεχιστεί στις 23 Νοεμβρίου.
Η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου άνοιξε αυλαία τον περασμένο Ιανουάριο και για να μπει στην τελική ευθεία χρειάστηκαν περισσότερες από 70 συνεδριάσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων εξετάστηκαν δεκάδες μάρτυρες , μεταξύ των οποίων γιατροί, νοσηλευτές, ιατροδικαστές και άλλοι επιστήμονες.
Η κατηγορούμενη καλείται να εξηγήσει πως η Τζωρτζίνα έφυγε από τη ζωή μέσα στο Νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού, ενώ οι γιατροί μιλούσαν για « καλή κλινική εικόνα». Σύμφωνα με την κατηγορία η μητέρα οργάνωσε ένα «εγκληματικό σχέδιο εξόντωσης» της κόρης της, το οποίο την πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2021, «απέτυχε να δώσει το προσδοκώμενο για την κατηγορουμένη αποτέλεσμα», αφήνοντας το παιδί με τετραπληγία αλλά στη συνέχεια με τη χρήση κεταμίνης –πέτυχε να το δολοφονήσει.
Η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου έδωσε «μάχη» για να προβάλλει τον ισχυρισμό πως το παιδί έφυγε από τη ζωή μετά από λάθος των γιατρών.

Δείτε ακόμα:  Προφυλακιστέος ο 27χρονος κατηγορούμενος για βιασμό 19χρονης

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News