Είμαστε σε διαδικασία εκτόνωσης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Από τα 5,1 Ρίχτερ μέχρι σήμερα έχουν εκδηλωθεί γύρω στις 15 δονήσεις με μέγεθος από 3 μέχρι 4,5»
Για την έντονη σεισμική ακολουθία που παρατηρείται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Κρήτη μίλησε το πρωί του Σαββάτου (20/5) ο καθηγητής Γεωλογίας και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Eυθύμης Λέκκας, ο οποίος εμφανίστηκε ιδιαίτερα καθησυχαστικός. «Είναι μία ένδειξη ότι έχουμε εκτόνωση του φαινομένου μετά τα 5,1 Ρίχτερ το βράδυ της Πέμπτης στις Μοίρες Ηρακλείου» σημείωσε.
Μιλώντας στην ΕΡΤ υπογράμμισε πως: «Από τα 5,1 Ρίχτερ μέχρι σήμερα έχουν εκδηλωθεί γύρω στις 15 δονήσεις με μέγεθος από 3 μέχρι 4,5. Ο τελευταίος 4,5 ήταν τις πρώτες πρωινές ώρες. Θεωρώ ότι είμαστε σε μια διαδικασία εκτόνωσης και αυτό βεβαίως τόνισε και η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Σεισμικής Διακινδύνευσης του Οργανισμού, η οποία ουσιαστικά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι έχουμε να κάνουμε με περιορισμένου εύρους σεισμική δραστηριότητα σε περιοχές που δεν μπορούν να δώσουν μεγαλύτερους σεισμούς όπως αυτή των Μοιρών ή του Κορινθιακού Κόλπου κοντά στο Ξυλόκαστρο».
Μιλώντας στη δημοσιογράφο Βούλα Μαλλά και την εκπομπή «Νewsroom» ο Ευθύμης Λέκκας τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος ανησυχίας. «Παρακολουθούμε την εξέλιξη των φαινομένων, αλλά σε κάθε περίπτωση, δεν νομίζω ότι μπορούμε να φτάσουμε σε μεγέθη τα οποία θα ξεπεράσουν το 5,1 για τις Μοίρες ή το 4,5 Ρίχτερ για τον Κορινθιακό κόλπο».
Όπως επεσήμανε κλείνοντας η Επιτροπή Εκτίμηση Σεισμικού Κινδύνου και τα μέλη της Επιτροπής που συνεδρίασε χθες εκτάκτως για να εξετάσει τα φαινόμενα παρακολουθεί τη σεισμική διαδικασία που εξελίσσεται.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Τα πρώτα ευρήματα για την τραγωδία – Υπάρχει έλλειμμα στην κουλτούρα ασφαλείας, λέει πραγματογνώμονας

Newsroom | Pireas News