«Είναι μια επώδυνη διαδικασία», είπε η αθλήτρια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο πλευρό της η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου
Για μια «επώδυνη διαδικασία» έκανε λόγο σε δηλώσεις της η 22χρονη αθλήτρια, η οποία κατήγγειλε τον προπονητή της ότι τη βίασε όταν ήταν 11 ετών, μετά την διακοπή της δίκης.
«Είμαστε ακόμη στην αρχή αλλά είμαστε οικογένεια και είμαστε εδώ για να το παλέψουμε, όλοι μαζί και για όλους τους υπόλοιπους που ακολουθούν κι ελπίζω να ακολουθήσουν.» ανέφερε χαρακτηριστικά η νεαρή κοπέλα.
Στο πλευρό της η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου η μαρτυρία της οποίας, για την δική της κακοποίηση, ώθησε το νεαρό κορίτσι να αποκαλύψει και την προσωπική της ιστορία φέρνοντας σήμερα στις δικαστικές αίθουσες την πρώτη δίκη για το ελληνικό #metoo
«Η σημερινή δίκη είναι πολύ συμβολική , βρίσκομαι εδώ για να σταθώ στην Αμαλία με κάθε τρόπο, είναι μια πολύ θαρραλέα νεαρή. Δεν είναι εύκολη διαδικασία, ψυχολογικά περνάμε από διάφορα σκαμπανεβάσματα, ωστόσο θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλες δύο δικάσιμες, οπότε θα πρέπει να σταθούμε δυνατές και να αντιμετωπίσουμε όλη αυτή την επώδυνη διαδικασία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.» ανέφερε η κ. Μπεκατώρου και συνέχισε: «Εύχομαι η δικαιοσύνη να αποδώσει στον κατηγορούμενο την ποινή που του αναλογεί. Είμαι πολύ συγκινημένη, προσπαθώ να σταθώ κι εγώ όπως μπορώ, καταλαβαίνετε ότι όταν δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να πληρώσει κάποιος για τα εγκλήματα που έχει κάνει, είναι πολύ δύσκολο για το θύμα , ωστόσο νομίζω ότι η Αμαλία είναι το σύμβολό μας , μέσα από τη δική της δίκη δικαιωνόμαστε και όλες οι υπόλοιπες γυναίκες, αλλά και οι άνθρωποι που είναι θύματα, που έχουν υποστεί βία. Γι αυτό και η έκβαση της δίκης θα δείξει το κατά πόσον θα έρθουν περισσότερα πλέον θύματα να καταγγείλουν και δε θα κλείσουν τα στόματά τους. Είναι ορόσημο η σημερινή δίκη.»

Δείτε ακόμα:  Υπεγράφη η σύμβαση για τη μεταστέγαση του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών

Newsroom | Pireas News