«Είναι ξεκάθαρα βιασμός. Δεν υπάρχει συναίνεση με ένα παιδί 12 ετών»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ποινικολόγος έκανε λόγο για πρωτοφανή υπόθεση στα δικαστικά χρονικά στην Ελλάδα να προωθούνται παιδιά στην πορνεία 
Θέση στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό πήρε ο ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, απορρίπτοντας κατηγορηματικά τον ισχυρισμό του Ηλία Μίχου και του Γιάννη Σοφιανίδη περί συναινετικού σεξ με την ανήλικη και ξεκαθάρισε ότι πρόκειται καθαρά για βιασμό.
«Βιασμός υπάρχει, όταν υπάρχει το στοιχείο της βίας. Όταν έχεις ένα παιδί 12 ετών, δεν έχει την κρίση και έτσι βιασμός είναι σε κάθε περίπτωση. Δεν είναι προϊόν ελεύθερη βούλησης η σεξουαλική επαφή, δεν έχει βούληση το 12χρονο να έρθει σε σεξουαλική επαφή με συναίνεση» τόνισε ο ποινικολόγος. Ο κ. Δημητρακόπουλος είπε, ότι «έχουμε να κάνουμε με μία πρωτόγνωρη υπόθεση για τα ελληνικά δεδομένα, ωστόσο θύματα παιδιά μέσα στις αίθουσες των ποινικών ακροατηρίων, δυστυχώς είναι πολλά. Αλλά όμως παιδιά τα οποία να εκδίδονται, παιδιά να τα προωθούν στην πορνεία, ευτυχώς και δυστυχώς, είναι η πρώτη φορά».
Αναφορικά με τις ποινές που προβλέπονται, ο ποινικολόγος είπε ότι «έως τον Δεκέμβριο του 2021 ο βιασμός ήταν κακούργημα με κάθειρξη έως 15 ετών. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας έφερε νόμο για βιασμό ανηλίκου μόνο μία ποινή: Ισόβια κάθειρξη και ψηφίστηκε ομόφωνα από όλα τα κόμματα της Βουλής». Διευκρίνισε ακόμα, ότι «σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, οι “πελάτες” αντιμετωπίζουν ποινή καθείρξεως έως 15 χρόνια, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση που έχουμε να κάνουμε με ένα παιδί, δεν τεκμαίρεται, δεν υπάρχει συναίνεση, είναι βιασμός».
Ο κ. Δημητρακόπουλος ερωτηθείς σχετικά με την καταγγελία περί παρουσίας της 12χρονης σε οίκο ανοχής, τόνισε ότι «όσοι δουλεύουν σε οίκους ανοχής ή διαθέτουν χώρους, προκειμένου να βιάζονται ανήλικα, έχουν κι αυτοί ίδια ευθύνη με τους βιαστές, είναι συνεργοί, οι οποίοι θα τιμωρηθούν με ισόβια κάθειρξη». Τέλος, ο κ. Δημητρακόπουλος έκανε λόγο «για οργανωμένο έγκλημα με θύμα ένα παιδί, μωρό στον τομέα της σεξουαλικής ζωής» και εμφανίστηκε πεπεισμένος, ότι η Δικαιοσύνη θα το κατατροπώσει ποινικά, για να μην γίνει και η χώρα μας μια χώρα της Ασίας, όπου εκεί πέρα θεωρείται ότι κάνει τουρισμός ο άλλος, πηγαίνοντας με ανήλικα παιδιά».

Δείτε ακόμα:  «Αυτόχειρας» ο Ολυμπιακός, έχασε το τρόπαιο στην τελευταία φάση με 79-78

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News