Έκανε "πίσω" η δημοτική αρχή Μώραλη στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της ακτής Ξαβερίου

Έκανε “πίσω” η δημοτική αρχή Μώραλη στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της ακτής Ξαβερίου

NEWS ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπαναχώρησε η Δημοτική αρχή Πειραιά κάτω από την πίεση της αντιπολίτευσης στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της ακτής Ξαβερίου

Μέσα σε μια έντονη συνεδρίαση στις 3 Οκτωβρίου με θέμα την ανάπλαση των οδών Θεοτόκη και Μαρίας Χατζηκυριακού και κάτω από τις πιέσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης και των κατοίκων που όλες τις προηγούμενες ημέρες αντιδρούσαν μαζικά με συνθήματα, αφισσοκολήσεις και σχόλια στο διαδίκτυο , η Δημοτική αρχή υπαναχώρησε και αφαίρεσε από την μελέτη που είχε φέρει προς έγκριση, την απαγόρευση της κίνησης των ΙΧ επί της ακτής Ξαβερίου και την μονοδρόμηση της Μαρίας Χατζηκυριακού.

Ομόφωνα οι σύμβουλοι παραδέχθηκαν ότι αν αυτό υλοποιούνταν και αν διοχετευόταν η κυκλοφορία των ΙΧ μέσα από τις οδούς Προποντίδος και Ζωοδόχου Πηγής θα επιβαρυνόταν πολύ η ποιότητα ζωής των κατοίκων της συνοικίας.

Να σημειώσουμε επιπλέον ότι όλες οι προτάσεις των αναπλάσεων που έχει φέρει η Δημοτική αρχή δεν συνοδεύονται από περιβαλλοντική μελέτη όπως ορίζει ο νόμος 4014/2011 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Οι κάτοικοι του Α διαμερίσματος είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε τη ζωή μας και επιφυλασσομεθα για την προσφυγή μας με ένδικα μέσα αν τελικά επιχειρηθεί να υλοποιηθεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας των ΙΧ στην ακτή Ξαβεριου ή όποια άλλη παρόμοια παρέμβαση από αυτές που σχεδιάζονται από την Cosco όπως η μετατροπή της πλατείας του Λιονταριού σε κόμβο εισόδου των πουλμαν.

ΒΗΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ 

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Δήμος Πειραιά: Χριστούγεννα με ασφάλεια – Φωτεινά και ψηφιακά θεάματα

Ο Σταύρος Λιλόγλου είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στα αντικείμενα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Εκπαίδευσης Προϊσταμένων τμημάτων, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και της Διοίκησης Εκπαιδευτικών Μονάδων. Είναι blogger και έχει ασχοληθεί με επιμέλειες κειμένων και εκδόσεων.