Εκατοντάδες ζώα παραμένουν άταφα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Τα μισά ζώα τα πήραν προχτές μετά την παρέμβαση του Εισαγγελέα»
Πρωτόγνωρες είναι οι εικόνες, που καταγράφονται στα χωριά της Θεσσαλίας, μετά την κακοκαιρία. Πολλά από τα ζώα που έχουν πνιγεί παραμένουν άταφα αποτελώντας υγειονομική βόμβα. Ένα ζευγάρι κτηνοτρόφων από την Ζηλευτή Τρικάλων ζει τον δικό του «Γολγοθά» αφού έχασε περίπου 700 αιγοπρόβατα και 20 μέρες μετά τα νεκρά ζώα δεν έχουν συλλεχθεί από τους ιθύνοντες.
Μάλιστα, για να προχωρήσει η διαδικασία χρειάστηκε η παρέμβαση του Εισαγγελέα.
Η κτηνοτρόφος Ιωαννα Καρρά μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα Mega, ανέφερε ότι δεν υπάρχει οργάνωση και συνεργασία μεταξύ της εταιρείας καύσης των ζώων, του δήμου και της περιφέρειας. «Το δυσάρεστο είναι ότι έπρεπε να παρέμβει εισαγγελέας για να γίνει η λογική διαδικασία. Να έρθουν δηλαδή και να συλλέξουν τα νεκρά ζώα. Τις πρώτες ημέρες δεν είχε υποχωρήσει το νερό οπότε δεν μπορούσαμε να βγάλουμε ζώα έξω. Αφού υποχώρησε ήταν θέμα του δήμου και της εταιρείας να έρθουν να τα παραλάβουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Και πρόσθεσε: «Ακολουθούν μια διαδικασία. Ο δήμος σε συνεργασία με την περιφέρεια και την ετειρεία μεταφέρουν τα ζώα. Η εταιρεία όμως έπρεπε να είχε και κατευθυντήριες γραμμές». Τα ζώα λοιπόν, από τη συγκεκριμένη κτηνοτροφική μονάδα συλλέχθηκαν μόλις προχτές.
«Τα βγάλαμε την περασμένη Πέμπτη και τα μισά τα πήραν προχτές μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα. Ευελπιστούμε τα υπολοιπα να τα πάρουν σήμερα το πρωί», σημείωσε η κα Καρρά και εξήγησε ότι στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας η διδιακασία έγινε μέσα σε 3 μέρες. Εμάς έχουν περάσει 20».

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Το μήνυμά της για τα δύο χρόνια από τον θάνατο του Κώστα Βουτσά

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News