«Εκείνη με προκαλούσε» ισχυρίζεται ο παιδοβιαστής Γιάννης Σοφιανίδης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανατριχίλα προκαλούν οι χωρίς ντροπή ισχυρισμοί του 42χρονου πατέρα τριών κοριτσιών στην ηλικία περίπου του θύματος του
Στην 12χρονη ρίχνει τις ευθύνες για τον βιασμό της από τον ίδιο ο προφυλακισθείς για την υπόθεση βιασμού και σεξουαλικής εκμετάλλευσης της ανήλικης από τον Κολωνό, Γιάννης Σοφιανίδης, ισχυριζόμενος χωρίς ντροπή, ότι το κορίτσι τον… προκαλούσε και τον πίεζε να βρεθούν.
«Μία ημέρα με πήρε τηλέφωνο από ένα ψιλικατζίδικο και μου είπε να συναντηθούμε και μόλις της είπα “δεν θέλω” και να σταματήσει, με εκβίασε και μου είπε, ότι θα πάει στην Αστυνομία γιατί είναι ανήλικη», υποστήριξε στην απολογία του σύμφωνα με το Mega ο 42χρονος. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο του 2022 ο Γιάννης Σοφιανίδης συνευρέθηκε με την 12χρονη περισσότερες από μία πλευρές, γνωρίζοντας ότι είναι ανήλικη και ότι ήταν θύμα εμπορίας ανθρώπων, καθώς την παρέδιδε σε αυτόν ο Ηλίας Μίχος.
Στην απολογία του ο Γιάννης Σοφιανίδης διατείνεται, ότι δεν γνωρίζει τον Ηλία Μίχο και πως τα χρήματα που έδινε κάθε φορά στη 12χρονη, τα έπαιρνε η μητέρα της. «Συναντηθήκαμε στο Μετρό στα Σεπόλια και εκεί μου είπε να της δώσω τα 50 ευρώ, να τα πάει πρώτα στη μαμά της και να γυρίσει πίσω. Μόλις γύρισε, την ρώτησα “τι είπες στην μάνα σου για τα χρήματα” και μου λέει “είπα ότι φροντίζω μια θεία”. Μου είχε πει, ότι έχει ανάγκη τα χρήματα, γιατί τα είχε πάρει κρυφά από την μητέρα της και έπρεπε να της τα επιστρέψει», υποστηρίζει ο 42χρονος.
Μετά τον πρώτο βιασμό, ο Γιάννης Σοφιανίδης ισχυρίζεται ότι μπλόκαρε τον αριθμό του κινητού της, όμως εκείνη τον κάλεσε από σταθερό τηλέφωνο και έτσι αποφάσισε να προχωρήσει και στη δεύτερη πράξη του βιασμού. «Μετά ξεμπλοκάρισα το κινητό, για να την πάρω τηλέφωνο, την συναντάω πάλι, της δίνω πάλι 50 ευρώ και μου είπε, ότι θα πήγαινε να δώσει τα χρήματα στην μάνα της και θα έρθει. Όπως και έκανε», αναφέρει ο 42χρονος παιδοβιαστής.
Χτίζοντας το άλλοθι του, ο Γιάννης Σοφιανίδης ισχυρίστηκε, πως και μετά τον δεύτερο βιασμό μπλόκαρε το τηλέφωνό της, αλλά μετά από μερικές μέρες βρέθηκε και πάλι να την περιμένει στο γνωστό σκοτεινό στενό των Σεπολίων. «Μετά από αυτό την μπλόκαρα και στα δύο νούμερα που είχα, στο σταθερό και στο δικό της. Μετά από κάποιο καιρό, περίπου στον Αύγουστο, με πήρε τηλέφωνο από ένα άλλο κινητό και μου είπε, ότι θέλει να βρεθούμε. Πήγα εκεί που βρισκόμασταν, δεν την βρήκα και μετά την πήρα τηλέφωνο και μου είπε να πάω πιο κάτω και την βρήκα με κάποιον άλλον. Μου ζήτησε 30 ευρώ, της τα έδωσα και μετά δεν γύρισε», υποστήριξε ο Γιάννης Σοφιανίδης.
Αυτό που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερο σοκ για την περίπτωση του Γιάννη Σοφιανίδη, είναι ότι έχει τρεις κόρες στην ηλικία περίπου της 12χρονης και μάλιστα της το είχε πει. «Θυμάμαι ότι ερχόταν με το μαύρο αμάξι του ή με το φορτηγάκι της δουλειάς του. Έχει τρεις κόρες, μία μάλιστα πρέπει να είναι κοντά στην ηλικία μου. Με αυτόν τον άντρα έχω συναντηθεί τις περισσότερες φορές από όλους τους άλλους. Είναι και ο τελευταίος άνδρας με τον οποίο πήγα» αναφέρει στην κατάθεσή της η 12χρονη.
Ο τελευταίος βιασμός τελέστηκε λίγο πριν φύγει η 12χρονη για Λευκάδα, με το ραντεβού μάλιστα παρ’ ολίγον να κλειστεί μπροστά στην σύζυγο και το παιδί του. «Ενώ ήμουν με τη γυναίκα και με την μεγαλύτερη κόρη μου στο αυτοκίνητο και γυρνάγαμε από σουβλάκια, χτύπησε το τηλέφωνο και ήταν πάλι αυτή και μου είπε να βρεθούμε. Εγώ κάπως τα μπάλωσα εκείνη την στιγμή μπροστά στη γυναίκα μου και την επόμενη ημέρα την πήρα τηλέφωνο και βρεθήκαμε άλλη μια φορά. Της έδωσα πάλι 50 ευρώ, τα οποία έδωσε στην μητέρα της και κάναμε τα ίδια. Μετά την μπλόκαρα στο κινητό και δεν την ξαναείδα» ανέφερε ο 42χρονος κατηγορούμενος.
Ο Γιάννης Σοφιανίδης εκτός από τις σεξουαλικές πράξεις παραδέχτηκε πως είχε λάβει από την 12χρονη και γυμνές φωτογραφίες της.

Δείτε ακόμα:  «Φοβάμαι ότι θα ολοκληρώσει αυτό που δεν κατάφερε την πρώτη φορά» λέει θύμα ενδοοικογενειακής βίας

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News