«Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για ένα γεγονός που δεν θα έπρεπε να συμβεί ποτέ»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιστολή κόλαφος του προέδρου της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Ενώσεων Μηχανοδηγών για το σιδηροδρομικό δίκτυο στην Ελλάδα
Την αγανάκτησή του για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών εξέφρασε με επιστολή του προς την Επίτροπο Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Αντίνα Βαλεάν, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Ενώσεων Μηχανοδηγών (ALE) Χουάν Ζεσούς Γκαρσία Φράι.
«Μετά το τραγικό δυστύχημα στην Ελλάδα, εκφράζουμε τη βαθύτατη αγανάκτησή μας για ένα γεγονός που δεν θα έπρεπε να συμβεί ποτέ και ποτέ δεν πρέπει να επαναληφθεί. Για άλλη μια φορά αναζητούνται οι ένοχοι αντί να αναλύονται και να προσδιορίζονται τα αίτια σε βάθος και να εφαρμόζονται τα μέσα, ώστε να μη συμβεί ποτέ ξανά κάτι ανάλογο» υπογραμμίζει επισημαίνοντας ότι «όλοι γνωρίζουμε τις σοβαρές ελλείψεις στη σιδηροδρομική υποδομή, όπως είναι το ελληνικό σιδηροδρομικό σύστημα, καθώς έχουν γίνει γνωστά σε πολλά φόρουμ».
«Πρέπει να απαιτούνται βελτιωμένες αξιολογήσεις κινδύνου σε όλα τα σιδηροδρομικά δίκτυα, καθώς έτσι θα διασφαλιστεί, πως δεν θα συμβεί ξανά ένα τέτοιο δυστύχημα» τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Ενώσεων Μηχανοδηγών και προσθέτει: «Καταδικάζουμε την αμέλεια στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, η οποία αφήνει ευάλωτους σε μια αξιοθρήνητη πραγματικότητα εργαζόμενους κι επιβάτες στις σιδηροδρομικές μεταφορές στην Ελλάδα. Είναι απολύτως απαραίτητη η άμεση δράση, εφαρμόζοντας πρακτικές που αφορούν στην ενσωμάτωση του σιδηρόδρομου, στην κουλτούρα της δικαιοσύνης, της ασφάλειας και του πολιτισμού. Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας ως Ευρωπαίοι μηχανοδηγοί και την αλληλεγγύη μας στις οικογένειες των επιβατών και των συναδέλφων που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν».

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Σε εξέλιξη η φωτιά στην περιοχή Κυπαρίσσι – Καλύτερη εικόνα η πυρκαγιά στην Αιγιάλεια

Newsroom | Pireas News