«Εκπαίδευε» τον σκύλο του με ηλεκτροφόρο κολάρο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο 55χρονος συνελήφθη, του επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ και το τετράποδο δόθηκε με υιοθεσία σε άλλη οικογένεια
Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε υπόθεση κακοποίησης σκύλου με ηλεκτροφόρο κολάρο στην Κέρκυρα.
Το γλυκύτατο τετράποδο ακούει πλέον στο όνομα Λίλα, καθώς και μόνο στο άκουσμα του προηγούμενου ονόματος της, έτρεμε σαν το ψάρι. Όπως είπε στο MEGA η πρόεδρος της Φιλοζωικής Ένωσης Κέρκυρας, Στάμη Τζώρα, «την φώναξα με το όνομα της και με το που άκουσε το όνομα της, χαμήλωσε το κεφάλι, σαν να είναι έτοιμη να φάει ξύλο». Στην περίπτωση αυτού του σκυλιού παρενέβη εισαγγελέας, ο οποίος απεφάνθη πως το ζώο κακοποιήθηκε βάναυσα από τον ιδιοκτήτη του, που του είχε περασμένο στο λαιμό ηλεκτροφόρο κολάρο, για να το εκπαιδεύσει.
«Είδε το λαγοσκυλάκι με ένα κολάρο περασμένο στο λαιμό και τον ιδιοκτήτη να κρατάει μια νεκρή κότα στα χέρια του και της είπε ευθαρσώς “ότι το χτύπαγε με ρεύμα για να το συνετίσει”», ανέφερε η πρόεδρος της Φιλοζωικής Ένωσης Κέρκυρας. Στον ιδιοκτήτη και γνωστό κυνηγό της Κέρκυρας επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ, όμως ο διαρκής πόνος που βίωνε η μόλις 1,5 έτους σκυλίτσα φαίνεται πως ήταν αβάσταχτος, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται. «Ακούμπησε κατά λάθος το κολάρο και τα δύο δάχτυλα δεν τα ένιωθε. Καταλαβαίνετε τι θα ένιωθε το καημένο το ζώο», είπε χαρακτηριστικά η κ. Τζώρα. Ο σπαραγμός αυτού του σκυλιού σε βίντεο ντοκουμέντο σοκάρει και είναι να απορεί κανείς, πως ένα ιδιοκτήτης ζώου μπορεί να αντέξει στη θέα μιας τέτοιας κακοποίησης.
Τι υποστηρίζει ο πρώην ιδιοκτήτης του σκύλου
Ο πρώην ιδιοκτήτης της σκυλίτσας μίλησε στο MEGA και δήλωσε αδικημένος με την απόφαση του δικαστηρίου. Μάλιστα ισχυρίζεται, πως το κολάρο που φόρεσε στο κυνηγόσκυλο, δεν είχε σε καμία περίπτωση ρεύμα, αλλά μόνο δόνηση. «Εγώ χρησιμοποίησα ένα κολλάρο, το οποίο ήταν μόνο με δόνηση, γιατί δεν ήθελα να χτυπήσω το ζώο μου με το ρεύμα. Αυτό το πράγμα ήταν άδικο. Αν χρησιμοποιείς κάτι νόμιμο, που πουλιέται στο εμπόριο νόμιμα και αυτοί στο βγάλουν παράνομο, εννοείται αυτό το πράγμα» είπε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, δεν έπεισε τον εισαγγελέα, ο οποίος του επέβαλε πρόστιμο και διέταξε την οριστική απομάκρυνση του ζώου. «Ο εισαγγελέας το πήρε, νόμιζε ότι του κάνω κακοποίηση και θεώρησε σωστό να το πάρει. Μας το πήρε. Δεν ταλαιπωρήθηκε κανένα σκυλάκι απολύτως, απλώς του κάνει μία δόνηση, απ’ ότι λένε οι εκπαιδευτές, γιατί έχω και βιβλία εκπαιδευτών, τα συμβουλεύομαι» επιμένει ο πρώην ιδιοκτήτης της σκυλίτσας.
«Χρησιμοποιώ το κολάρο δόνησης, για να διορθώσω την κακή συμπεριφορά του σκύλου και αμέσως σταματά η αντίδραση του σκύλου. Τους λες να το αφήσει. “Άστο”. Αυτός είναι ο βομβητής. Μπράβο. “Άστο”. Δεν προκαλεί τον παραμικρό εξωτερικό ή εσωτερικό πόνο στον σκύλο. Είναι μόνο δόνηση σαν αυτή του κινητού σας» υποστηρίζει, προσπαθώντας να δώσει την δική του ερμηνεία λειτουργίας του κολάρου.
Η εικόνα πάντως είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με εκείνη του σκυλιού που φορούσε ηλεκτροφόρο κολάρο και σπάραζε στον πόνο. «Προσπάθησα να το εκπαιδεύσω, γιατί κυνήγαγε κότες. Κυνήγαγε τις κότες και έκανε ζημιές. Επανειλημμένες φορές την έκανε την ζημιά και εγώ πλήρωνα κότες. Είχα πληρώσει 300-400 ευρώ σε κότες» λέει ο 55χρονος.
Την ώρα που ο πρώην ιδιοκτήτης της σκυλίτσας επιμένει, πως το κολάρο είχε δόνηση και όχι ρεύμα, μάρτυρες λένε, πως σοκαρίστηκαν από τα volt που εξέπεμπε. «Εγώ κατά λάθος το έπιασα και με τίναξε εμένα. Είναι ηλεκτρικό το κολάρο, κάνει μικρά ηλεκτροσόκ. Εμένα μου έκανε πόνο, μούδιασα και ζαλάδα στο κεφάλι που με χτύπησε μία φορά» είπε η κ. Τζώρα.
Η σκυλίτσα πλέον έχει βρει το νέο της σπίτι, αφού υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. «Προσπαθούμε να πάρει βάρος. Ήταν μόλις 14 κιλά, ενώ έπρεπε να είναι 19. Έχει βρει μια καταπληκτική οικογένεια», υπογράμμισε η πρόεδρος της Φιλοζωικής Ένωσης Κέρκυρας. Ο 55χρονος συνελήφθη για παράβαση νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων και συντροφιάς, του επιβλήθηκε πρόστιμο και διατάχθηκε η οριστική απομάκρυνση του ζώου.

Δείτε ακόμα:  Αίσιο τέλος στην υπόθεση με τα οστά του Στάθη Ψάλτη – Τι θα συμβεί από εδώ και πέρα

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News