Εκτός ελέγχου η κατάσταση – Αγγίζουν τα σπίτια οι φλόγες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε απόγνωση οι κάτοικοι στα Βατερά, όπου δόθηκε εντολή εκκένωσης – Κάηκε το εκκλησάκι της περιοχής
Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση με τη φωτιά στη Μυτιλήνη. Η πυρκαγιά δείχνει ανεξέλεγκτη, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι στο νησί και ήδη οι φλόγες αγγίζουν τα σπίτια. Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 10 το πρωί πάνω από τον οικισμό Βατερά, σε δασική έκταση στην περιοχή Νιγήδα Ρογκάδα.
Μεγάλη η μάχη των επίγειων δυνάμεων και των εναέριων μέσων για να σωθούν τα σπίτια που απειλούνται Το συντονιστικό της Πυροσβεστικής σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση ζήτησαν για προληπτικούς λόγους την εκκένωση του οικισμού. Είναι τόσο πυκνός ο καπνό που ακόμα και ο ήλιος έχει κρυφτεί, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ενώ σύμφωνα με το Mega κάηκε το εκκλησάκι της περιοχής.
Με Απόφαση Δημάρχου και μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκκενώνεται προληπτικά ο οικισμός των Βατερών λόγω της φωτιάς που ξέσπασε το πρωί στην περιοχή Ρογκάδα Πολιχνίτου. Στο σημείο της φωτιάς μετέβησαν τόσο ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης, όσο και οι Δήμαρχοι Δυτικής Λέσβου και Μυτιλήνης, Ταξιάρχης Βέρρος και Στρατής Κύτελης.

⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
? Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Βατερά #Λέσβος, εκκενώστε τώρα προς #Πολίχνιτο
‼️ Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας
Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών
Οδηγίες αυτοπροστασίας ℹ️ https://t.co/162IAidIpY@pyrosvestiki
— 112 Greece (@112Greece) July 23, 2022

Δείτε ακόμα:  Αυτά είναι τα θέματα που έπεσαν σήμερα σε Ανατομία, ΑΟΘ, Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας

Newsroom | Pireas News