Ελεύθεροι οι επτά κατηγορούμενοι για τα πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρνήθηκαν τις κατηγορίες ενώπιον της ανακρίτριας – Τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης οι επτά κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε κύκλωμα, που πλαστογραφούσε πιστοποιητικά αναπηρίας ασφαλισμένων έναντι αμοιβής.
Σε βάρος τους έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις -κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία, δωροδοκία, ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση, απάτη κατ’ εξακολούθηση, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, χρήση υπηρεσιακού απορρήτου, εμπορία επιρροής, διακίνηση ναρκωτικών κ.α. Στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα grtimes.gr.
Μετά τις απολογίες τους, με σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και της εισαγγελέως, αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ τους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα. Στον προϊστάμενο υπηρεσίας του ΕΦΚΑ, στην κόρη του και σε έναν ψυχίατρο επιβλήθηκε και η καταβολή χρηματικών εγγυήσεων 5.000 ευρώ και 10.000 ευρώ κατά περίπτωση.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε κατόπιν πολύμηνης έρευνας της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. και ανάμεσα στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται υπάλληλοι του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), γιατροί που συνδέονται με τις διαδικασίες πιστοποίησης αναπηριών και μια δικηγόρος. Η δικογραφία αριθμεί άλλα 62 πρόσωπα, μεταξύ αυτών γιατροί, υπάλληλοι του ΕΦΚΑ και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, όπως επίσης ιδιώτες.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Ανακοινώθηκε ο αριθμός εισακτέων ανά ΑΕΙ και Τμήμα

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News