«Έλεγαν μαζέψτε τους ρουμάνους πυροσβέστες γιατί θα τα σβήσουν όλα»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Ήταν αποδοτικοί και έσβηναν τις φωτιές, οι δικοί μας δεν είχαν νερό, δεν είχαν τα μέσα, δεν ήξεραν πώς να το κάνουν»
Σε σοβαρές καταγγελίες αναφορικά με τις προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στη βόρεια Εύβοια προχώρησε ο Αγησίλαος Βούλγαρης, ξυλουργός, ο οποίος είδε το σπίτι και την επιχείρησή του να καταστρέφονται ολοσχερώς.
«Τα χρήματα δεν υπάρχει περίπτωση να φτάσουν» είπε στο MEGA για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους. «Μετά την πρώτη αρωγή, που είναι ένα μικρό ποσό, θα πρέπει να βρούμε εμείς τρόπο να βρούμε τα χρήματα μέχρι να αποζημιωθούμε» ανέφερε.
«Η οικονομία ενός τόπου στηρίζεται στους ίδιους τους ανθρώπους. Δεν σκέφτομαι να φύγω από την περιοχή, αλλά να μείνω με τους άλλους κατοίκους να δούμε τι θα κάνουμε. Υπάρχει μια αρνητική αντιμετώπιση ευθύς εξαρχής. Τα δάση πρέπει να αναδασωθούν και να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα», είπε.
Όπως επισήμανε το κράτος δεν αφήνει του ρητινοκαλλιεργητές, οι οποίοι γνωρίζουν τα δάση και θα μπορούσαν να αναλάβουν αυτές τις δουλειές υπό την ηγεσία της δασοπυρόσβεσης, να το κάνουν αυτό. Αντιθέτως, το Κράτος σκοπεύει να αναθέσει αυτές τις εργασίες σε εταιρίες.
«Μου φαίνεται παράλογο όλο αυτό το πράγμα. Καήκαμε από πυροσβέστες που δήλωναν ότι αυτά τα σπίτια θα καούν επειδή είναι παράνομα. Αν είναι δυνατόν να λέει ένας άνθρωπος τέτοια πράγματα. Δεν το έλεγαν όλοι προφανώς. Άλλοι έλεγαν ότι μαζέψτε τους ρουμάνους πυροσβέστες γιατί θα τα σβήσουν όλα. Οι Ρουμάνοι ήταν αποδοτικοί και έσβηναν τις φωτιές, οι δικοί μας δεν είχαν νερό, δεν είχαν τα μέσα, δεν ήξεραν πώς να το κάνουν. Έχει διαλυθεί ο μηχανισμός», κατήγγειλε ο κ. Βούλγαρης.

Δείτε ακόμα:  Τι να προσέχετε όταν παραλαμβάνετε αγορές μέσω internet

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News