Ένα βρέφος και πέντε παιδιά ανάμεσα σε μετανάστες που απεγκλωβίστηκαν από βραχώδη περιοχή

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνελήφθη 41χρονος Τούρκος υπήκοος ο οποίος τους μετέφερε στο νησί από τα τουρκικά παράλια με μηχανοκίνητη λέμβο
Σε ελεγχόμενη δομή της Σάμου οδηγήθηκαν με ασφάλεια 17 μετανάστες, που απεγκλωβίστηκαν πρωινές ώρες σήμερα από στελέχη του λιμενικού σώματος από βραχώδες σημείο πλησίον του ακρωτηρίου Πράσο.
Οι μετανάστες, στους οποίους περιλαμβάνεται ένα βρέφος και πέντε παιδιά, τέσσερις γυναίκες μεταξύ των οποίων μία έγκυος και επτά άνδρες, είχαν μεταφερθεί στο σημείο με μηχανοκίνητη λέμβο. Δύο από τους μετανάστες εντοπίστηκαν στην ευρύτερη χερσαία περιοχή και συνελήφθησαν από στελέχη της αστυνομίας, ενώ συνελήφθη μεταξύ των μεταναστών και ένας 41χρονος υπήκοος Τουρκίας, που φέρεται ως ο χειριστής του σκάφους και διακινητής των μεταναστών.
Σχολιάζοντας τη νέα επιχείρηση διάσωσης των στελεχών της Λιμενικής Αρχής Σάμου, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης υπογράμμισε τα εξής: «Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για άλλη μια φορά απέδειξαν ότι πρώτιστο μέλημα τους είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, διασώζοντας συνανθρώπους μας, που τα εγκληματικά κυκλώματα διακινητών που εκκινούν από την Τουρκία, εγκατέλειψαν αβοήθητους στη Σάμο». «Θέλω να συγχαρώ τις γυναίκες και τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής γιατί δίνουν καθημερινά τον καλύτερο τους εαυτό και μας κάνουν περήφανους» ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Μπαράζ ελέγχων για την τήρηση των μέτρων – Έπεσαν «καμπάνες» 135.350 ευρώ

Newsroom | Pireas News