Ένας 15χρονος ξυλοκοπήθηκε από τον πατέρα και τον θείο του όταν τους είπε ότι είναι ομοφυλόφιλος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι λέει η μητέρα του αγοριού
Φρίκη έχει προκαλέσει η υπόθεση ξυλοδαρμού ενός 15χρονου στην Πάτρα από τον πατέρα και τον θείο του, όταν τους αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος. Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελίες ότι το παιδί αιμόφυρτο πήγε στην πλατεία του χωριού μετά την κακοποίηση.
Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, αιτία ήταν ότι ο 15χρονος τους είπε πως είναι ομοφυλόφιλος, κάτι που πατέρας και θείος δεν μπορούσαν να δεχθούν.
«Με χτύπαγε και εμένα 20 χρόνια» λέει η μητέρα του 15χρονου
«Δεν είχε πέσει κάτι στην αντίληψή μου ούτε μου είχε πει κάτι το παιδί όσο μιλάγαμε στο τηλέφωνο ή επικοινωνούσαμε ή ερχόταν σε μένα. Είναι στο νοσοκομείο το παιδί ακόμα. Εγώ το γνώριζα (σ.σ. ότι είναι ομοφυλόφιλος) και συμφωνούσα με το παιδί. Το στηρίζω. Ο πατέρας του δεν συμφωνούσε ποτέ, δεν το δεχόταν. Από πέρυσι το καλοκαίρι το ήξερε» σημείωσε η μητέρα του 15χρονου στο Mega.
«Με χτύπαγε εμένα την ίδια 20 χρόνια. Είχαμε και δικαστήριο μαζί, είχε γίνει για ξυλοδαρμό. Από τότε που έφυγε από αυτόν τον άνθρωπο γλίτωσα. Τρία παιδιά έχουμε. Τα δύο υποστηρίζουν τον μπαμπά. Ο μεγάλος και η τελευταία η κόρη μου υποστηρίζουν τον μπαμπά, όχι τον αδερφό μας εδώ» παραδέχτηκε.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, είπε: «Είναι πολύ πιο πολύπλοκο το θέμα. Λάβαμε τις κλήσεις από δύο πολίτες του χωριού και μας είπαν ότι είδαν το παιδί αιμόφυρτο στην πλατεία, να συνεχίζει με ξύλο να το χτυπάει ο πατέρας και στη συνέχεια να πέφτει αναίσθητο. Αυτήν τη φορά θα προχωρήσει η καταγγελία και δε θα κολλήσει κάπου. Εμείς ειδοποιήσαμε αμέσως τον αστυνομικό διευθυντή της περιοχής προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι θα γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν άμεσα. Ξετυλίχτηκε το κουβάρι του προβλήματος όλα αυτά τα χρόνια γιατί την οικογένεια την στηρίζαμε το 2009. Στη συνέχεια δεχτήκαμε μια αναφορά, το 2012, για μια κατάσταση άσχημη, βία, αμέλεια. Το παιδί τότε ήταν 4 χρόνων. Το 2012 έγινε η αναφορά, έπρεπε κάποιος να παρακολουθεί την οικογένεια, το 2019 το ίδιο, το 2020 το ίδιο. Εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να παρέμβουμε σε μια οικογένεια παρά μόνο δίνουμε την αναφορά στον εισαγγελέα».
«Το 2021 δεχτήκαμε ενημέρωση από γιατρό στο Καραμανδάνειο ότι πήγε ο πατέρας το παιδί και του είπε να το βοηθήσει να γίνει έτσι, αλλιώς και αλλιώτικα. Να το βοηθήσει με πράγματα που δε συνάδουν με πατέρα. Και έτσι μας είπε ότι αυτός ο άνθρωπος είναι βίαιος, επικίνδυνος και το παιδί κινδυνεύει. Του ζητήσαμε να κάνει εκείνος την καταγγελία για να έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Έτσι λοιπόν ήταν εν γνώσει των υπηρεσιών. Έτσι φτάνουμε στο σήμερα. (…) Έχει ρωτήσει κανείς τα τραύματα της ψυχής πότε θα επουλωθούν; Αν επουλωθούν ποτέ» σημείωσε.
Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών για την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού.

Δείτε ακόμα:  Σκαμπανεβάσματα του καιρού προβλέπει η Νικολέτα Ζιακοπούλου – Βελτιωμένος στην Τετάρτη, έντονη αστάθεια την Πέμπτη

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News