Ενδείξεις ανακοπής της αυξητικής τάσης του ιικού φορτίου κορονοϊού στα λύματα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι κατέγραψαν οι μετρήσεις έρευνας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Ενδείξεις σταθεροποίησης του ιικού φορτίου του SARS-CoV-2 στα αστικά απόβλητα της Θεσσαλονίκης καταγράφονται στις πιο πρόσφατες μετρήσεις για την έρευνα, που διεξάγει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου του ΕΟΔΥ.
Συγκεκριμένα, στα δείγματα που λαμβάνονται καθημερινά στην είσοδο της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Θεσσαλονίκης, αναφορικά με τις εξορθολογισμένες τιμές σχετικής έκκρισης ιικού φορτίου, η εβδομαδιαία μέση τιμή μέχρι την Δευτέρα 16/01/2023 παρέμεινε σταθερή (+1%). Η σταδιακή αύξηση του ιικού φορτίου των λυμάτων είχε ξεκινήσει την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου, συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου, με τις υψηλότερες τιμές του μήνα να διατηρούνται και κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.
Η μεθοδολογία αποτίμησης του κορονοϊού στα αστικά απόβλητα, που ανέπτυξε η ομάδα του ΑΠΘ, εξορθολογίζει τις μετρήσεις συγκέντρωσης του γονιδιώματος του ιού με βάση 24 περιβαλλοντικούς παράγοντες, που δύνανται να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα των μετρήσεων.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Φωτιά έξω από το Άλσος Συγγρού

Newsroom | Pireas News