ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

Ένοχος ο Παπαγγελόπουλος για παράβαση καθήκοντος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθώα η Ελένη Τουλουπάκη
Την ενοχή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, κατά πλειοψηφία, για δυο περιπτώσεις παράβασης καθήκοντος αποφάσισε το Ειδικό Δικαστήριο.
Οι δικαστές απάλλαξαν τον πρώην υπουργό για δύο άλλες περιπτώσεις, επίσης κατά πλειοψηφία αλλά και για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας ,για την οποία κρίθηκε αθώα η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς , Ελένη Τουλουπάκη.
Συγκεκριμένα, η κ. Τουλουπάκη κρίθηκε αθώα κατά πλειοψηφία 9-4 για κατάχρηση εξουσίας και κατ’ επιτρεπτή μεταβολής κατηγορίας παράβασης καθήκοντος αθώα κατά πλειοψηφία 8-5, ενώ ομόφωνα αθώος κρίθηκε για την ηθική αυτουργία ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.
Αντιθέτως, ο κ. Παπαγγελόπουλος κρίθηκε ένοχος για παράβαση καθήκοντος για δύο παραβάσεις καθήκοντος, σε βάρος της Ελένης Ράικου με πλειοψηφία 7-6 και σε βάρος του Παναγιώτη Αθανασίου για την υπόθεση Μιχάλη Σάλλα με πλειοψηφία 8-5.
Κατά πλειοψηφία 8-5 αθωώθηκε για την υπόθεση της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη και του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, ενώ απαλλάχθηκε με πλειοψηφία 7-6 για τις υποθέσεις Βγενοπούλου και Αλαφούζου.
Πέντε περίπου μήνες μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας η πρόεδρος Βασιλική Ηλιοπούλου ανακοίνωσε την ετυμηγορία των 13 ανώτατων δικαστών, από τον Αρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας πριν από λίγο.
Ήταν η πρώτη φορά όλους αυτούς τους μήνες που ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός απουσίαζε από τη δικαστική αίθουσα λόγω προβλήματος υγείας.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  «Την επόμενη φορά θα κάνετε θέμα την δολοφονία μου»

λεωνιδας μανωλακος

Newsroom | Pireas News