Ένταση και υψηλοί τόνοι στη δίκη για τα ελαφρυντικά

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν οι δικηγόροι της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
Μετά από ένα μαραθώνιο αντεγκλήσεων συγκροτήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας με τους ενόρκους, για να εκδικάσει την υπόθεση του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.
Από το πρωί υπήρξε ιδιαίτερα μεγάλη ένταση, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να διακόψει πολλές φορές. Οι αρχικές διαφωνίες μεταξύ της υπεράσπισης του κατηγορουμένου Επαμεινώνδα Κορκονέα και της οικογένειάς του δολοφονημένου Αλέξη Γρηγορόπουλου, που εκπροσωπούσαν ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πήραν ιδιαίτερα έντονα χαρακτηριστικά με συνεχείς αντεγκλήσεις, με πολλαπλές διακοπές και συνεχείς αποσύρσεις του δικαστηρίου.
Όταν το δικαστήριο αποφάσισε πως οι συνήγοροι της οικογένειας Αλέξη Γρηγορόπουλου δεν έχουν δικαίωμα να μετάσχουν στη διαδικασία, η ένταση κορυφώθηκε. Η κ. Κωνσταντοπούλου αρχικά ζήτησε την εξαίρεση του εισαγγελέα και στη συνέχεια της τριμελούς σύνθεσης του ΜΟΕ εκ των δικαστών. Για περισσότερο από δύο ώρες κράτησε ο γύρος των αντιπαραθέσεων με συνεχείς διακοπές. Οι δικαστές, μετά από σχετική διάσκεψη απέρριψαν το αίτημα της εξαίρεσης, τόσο του εισαγγελέα, όσο και των τριών τακτικών δικαστών.
Οι διάλογοι στη συνέχεια ήταν ιδιαίτερα έντονοι, ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε, ότι θα υποβάλλει μηνύσεις και κατά του εισαγγελέα, αλλά και κατά των τριών δικαστών, για παράβαση καθήκοντος. Το δικαστήριο ολοκλήρωσε την συγκρότηση του με την κλήρωση των λαϊκών μελών και παράλληλα διέκοψε τη διαδικασία για αύριο στις 9:00 το πρωί για να εξελιχθεί η δίκη.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ 10 νέοι ασθενείς – «Περιμένουν να πεθάνει κάποιος για το κρεβάτι»

Newsroom | Pireas News