Έντονες αντιδράσεις για ειρωνικά σχόλια συνδικαλιστών του Λιμενικού για την δολοφονία της Καρολάιν

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας κάνουν λόγο για απαράδεκτες δηλώσεις και ατυχέστατους αστεϊσμούς

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει βίντεο με τη συζήτηση συνδικαλιστών του Λιμενικού Σώματος σε Διοικητικό Συμβούλιο, που είχε γίνει την ημέρα της σύλληψης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά και ήρθε πρόσφατα στη δημοσιότητα μέσω ιστοσελίδων.

Η γραμματεία γυναικών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας (ΠΟΛ) εκφράζει με ανακοίνωσή της την απογοήτευση και τη θλίψη της για το βίντεο που κυκλοφόρησε με άνδρες συναδέλφους. Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΛ αναφέρει: «Με μεγάλη μας θλίψη και απογοήτευση ενημερωνόμαστε για τους αρνητικούς σχολιασμούς, αλλά και τα όσα αναπαράγουν ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε, ότι η εικόνα αυτή αντικατοπτρίζει το σύνολο των συναδέλφων αντρών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και επ΄ουδενί δεν είναι αυτού του είδους ο συνδικαλισμός αυτός που εκφράζει το σύνολο των 3.000 γυναικών, που τιμούν υπηρετώντας σε κάθε βαθμίδα το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή.

Ευελπιστούμε η αξιοπρέπεια να υπερισχύσει των “μικροσυνδικαλιστικών” συμφερόντων ως ελάχιστη ένδειξη μεταμέλειας σε γυναίκες που έχασαν τη ζωής τους, πέφτοντας θύματα εγκληματικών ενεργειών των συζύγων τους.

Ως Γραμματεία Γυναικών της Π.Ο.Λ. καταδικάζουμε κάθε φαινόμενο βίας εις βάρος των γυναικών, ιδίως όταν πρόκειται για την άσκηση των υπηρεσιακών καθηκόντων και είμαστε στη διάθεση κάθε συναδέλφου προκειμένου να αποτραπούν συμπεριφορές και ενέργειες που δεν συνάδουν με τις αρχές και το ήθος των υπηρετούντων στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, την Κυριακή 10 Απριλίου 2022 είδε το φως της δημοσιότητας οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο φέρεται να είναι από συνεδρίαση στελεχών του ΔΣ της Ομοσπονδίας Λιμενικών ΠΟΕΠΛΣ. Στο βίντεο αυτό, ο πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ και πρόεδροι πρωτοβαθμίων σωματείων ακούγονται και φαίνονται να κάνουν πλάκα σχετικά με την δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά και μια άλλη γυναικοκτονία που είχε σημειωθεί το 2013 και συγκλόνισαν το πανελλήνιο.

Δείτε ακόμα:  Τουλάχιστον έξι μήνες η ανοσία με το εμβόλιο της Pfizer

Συγκεκριμένα, οι συνδικαλιστές Λιμενικοί είχαν τον ακόλουθο διάλογο, σύμφωνα με το δημοσίευμα:

Πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Νοτίου Πελοποννήσου: «Εγώ σήμερα λέω της γυναίκας μου, “κάτσε καλά, μην πάρω πτυχίο πιλότου”. Κόκκαλό η γυναίκα»

Πρόεδρος Λιμενικού Σώματος Λέσβου – Χίου: «Έτσι μπράβο φιλαράκι. Να μαθαίνουνε».

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος: «Ειδες που τα κοριτσάκια όταν είναι μικρά, λένε “θα παντρευτώ πιλότο”; Χαχαχα».

Πρόεδρος Λιμενικού Σώματος Λέσβου – Χίου: «Εμείς παιδιά είχαμε ένα πολύ ήσυχο άνθρωπο και μια εκεί -Θεός σχωρέστην- που τον έκανε ό, τι ήθελε, από εδώ κι απο εκεί, τον ξεφτέλιζε, γυρνάει κάποια στιγμή το μυαλό του, πάει και τη θάβει εδώ στο Ντίπι, έτσι λένε μια περιοχή, οπότε μετά είχε βγει και λέγανε “ή πιστή στο σπίτι ή γυμνή θαμμένη στο Ντίπι”».

«Απαράδεκτες δηλώσεις και ατυχέστατοι αστεϊσμοί που δεν εκφράζουν το Λιμενικό»
Μετά την αποκάλυψη του θέματος, πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας που επικαλείται το ΑΠΕ, χαρακτηρίζουν “απαράδεκτα” τα σχόλια συνδικαλιστών στελεχών του Λιμενικού Σώματος.

“Πρόκειται για απαράδεκτες δηλώσεις και ατυχέστατους αστεϊσμούς, που δεν εκφράζουν σε καμμία περίπτωση τα στελέχη γυναίκες και άνδρες του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής” ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News