Έντονη δυσφορία στην ΚΕΔΕ για τον Πέτσα και το Πρόγραμμα “Τρίτσης”

Έντονη δυσφορία στην ΚΕΔΕ για τον Πέτσα και το Πρόγραμμα “Τρίτσης”

NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Έντονη δυσφορία εκφράστηκε από τους Αιρετούς στη συνεδρίαση στην ΚΕΔΕ για το βαλτωμένο Πρόγραμμα “Τρίτσης”, που έχει αναλάβει να χειρίζεται ο Αναπληρωτής Υπουργός, Στέλιος Πέτσας.

Το κλίμα ήταν τόσο βαρύ, που ο Πέτσας εξαναγκάστηκε σε έκτακτη παρέμβαση στη συνεδρίαση, καθώς –όπως ανέφερε-  του μεταφέρθηκε από τους συνεργάτες του «το πνεύμα της συζήτησης»…

Ως γνωστόν, έκτακτη παρέμβαση Υπουργού σε συνεδρίαση της ΚΕΔΕ είναι κάτι σπάνιο, τουλάχιστον εμείς δεν θυμόμαστε να έχει ουδέποτε συμβεί ξανά στο παρελθόν.

Στο άκουσμα ξαφνικής συμμετοχής του, οι Αιρετοί που συμμετείχαν και όσοι ανά την Ελλάδα παρακολουθούσαν, θεώρησαν ότι για να παρεμβαίνει κάτι νέο θα έχει να πει.

Κι όμως, ο Αναπληρωτής υπέπεσε σε χειρότερο σφάλμα. Περιορίστηκε σε επικοινωνιακό show, με αόριστη θεωρία και γενικόλογες ατάκες (που ενδεχομένως για κάποιο τηλεοπτικό παράθυρο, όπου θα απευθυνόταν σε μη ειδικούς, να ήταν επαρκείς). Εμφανώς δεν συνειδητοποίησε ότι μιλούσε στους αυτοδιοικητικούς, που γνωρίζουν τις ανάγκες και τα κενά του Προγράμματος απέξω και ανακατωτά.

Επί της ουσίας, επανέλαβε ό,τι είχε ανακοινώσει ήδη στην έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κατόπιν πρωινής επικοινωνίας μαζί του (π.χ. την παράταση έως 30 Απριλίου, την έκδοση Απόφασης για πλαφόν, ότι επίκειται η έκδοση Απόφασης για 50 εκατομμύρια κλπ ήδη γνωστά). Προσπάθησε μάλιστα να υπερασπιστεί και την Τροπολογία   (που ψήφισε μόνη της η Ν.Δ. και καταψήφισαν όλα τα πολιτικά κόμματα, για να έχει ο ίδιος δικούς του εκπροσώπους στις Επιτροπές του Προγράμματος).

Για να καταλάβετε την κατάσταση, αξίζει να αναφέρουμε ότι αφού μίλησε, χωρίς να πει τίποτα καινούριο ή συγκεκριμένο, οι Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι άρχισαν να του υποβάλλουν ερωτήματα (Υπουργός είναι, παρέμβαση κάνει, κάτι θα έχει να απαντήσει, θα σκέφτηκαν).

Δείτε ακόμα:  "Βαρίδι" ο Στέλιος Πέτσας για την κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Ο κόπος να του κάνουν ερωτήσεις πήγε χαμένος, καθώς και στη δευτερολογία του “απάντησε” σαν να ήταν ακόμα στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, δηλαδή μην απαντώντας ξεκάθαρα στην ουσία.

Ακόμα και όσον αφορά δύο άλλα θέματα που του τέθηκαν (εκτός του “Τρίτσης” δηλαδή), για το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων και την παράταση των συμβασιούχων της Κοινωφελούς, και εκεί μιλώντας αύξησε ακόμα περισσότερο τον προβληματισμό, καθώς δήλωσε ότι επιφυλάσσεται. Το 1ο το απέφυγε πλήρως με επιφύλαξη, ενώ για το 2ο μαζί με την επιφύλαξη πέταξε το μπαλάκι στον Χατζηδάκη και χρονικά μετέφερε την οποία τυχόν κυβερνητική ενέργεια στο τέλος Απριλίου.

Αφήνοντας στην άκρη την ατελέσφορη παρέμβαση του Αναπληρωτή, που περισσότερο “έριξε λάδι στη φωτιά” της δυσφορίας παρά λειτούργησε πυροσβεστικά, για την εξέλιξη του “Τρίτσης” περιμένουμε τα εξής:

– Θα δημοσιευτούν τροποποιήσεις Προσκλήσεων του Προγράμματος, αλλάζοντας την καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων σε 30 Απριλίου. Οι Αιρετοί – από όλες τις Παρατάξεις – τόνισαν με κάθε τρόπο ότι δεν επαρκεί η προθεσμία, τη στιγμή που δεν έχουν ακόμα καθοριστεί από την Κυβέρνηση οι βασικές παράμετροι του Προγράμματος. Η επιμονή της Κυβέρνησης, μετά τη δικιά της πολύχρονη καθυστέρηση, στην 30η Απριλίου, ερμηνεύεται από έμπειρους Αυτοδιοικητικούς ως απέλπιδα προσπάθεια πετάγματος της ευθύνης στους Δημάρχους.

– Θα δημοσιευτεί Απόφαση που θα τροποποιεί κριτήρια και λοιπές παραμέτρους του Τρίτσης, με πιο σημαντική τον ορισμό πλαφόν. Μέχρι ποιο ποσό δηλαδή κάθε Δήμος θα δικαιούται κομμάτι από το “Τρίτσης”. Εδώ είναι το “ζουμί” της όλης ιστορίας… Αναφέρθηκε ότι θα σταλεί προσχέδιο της ΚΥΑ στην ΚΕΔΕ να τη δουν πριν την έκδοσή της.

– Τέλος, άσχετο με το “Τρίτσης”, άμεσα (ίσως και σήμερα) θα εκδοθεί Απόφαση επιχορήγησης των Δήμων με 50 εκατομμύρια λόγω της πανδημίας.

Δείτε ακόμα:  Χοντρό ΚΡΑΞΙΜΟ στον Πέτσα στην Πάτρα! (video)

Αυτά να επαναλάβουμε ότι τα είχε πει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ήδη στην έναρξη της συνεδρίασης προς τους Συναδέλφους του, δεν αποκαλύφθηκαν δηλαδή με την έκτακτη παρέμβαση Πέτσα.

Για όλες τις λεπτομέρειες και τις ακριβείς τοποθετήσεις εκάστου Αιρετού και του Αναπληρωτή Υπουργού, μπορείτε να δείτε τη συνεδρίαση εδώ 

airetos.gr

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News