ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

Εντοπίστηκαν από την ΕΥΠ 30 λογαριασμοί ρωσόφιλων χάκερς της «Killnet» στην κυβερνοεπίθεση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συμμετείχαν συνολικά 100.000 ηλεκτρονικές διευθύνσεις που… χτύπησαν το σύστημα
Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για την συντονισμένη κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε η Τράπεζα Θεμάτων και μπλόκαρε μέχρι ως ένα σημείο τις εξετάσεις των μαθητών του λυκείου.. Οι έρευνες για τους χάκερς βρίσκονται σε εξέλιξη και σε αυτές συμμετέχει και η ΕΥΠ.
Από την μέχρι τώρα έρευνα έχει διαπιστωθεί πως στις επιθέσεις στην Τράπεζα θεμάτων συμμετείχαν συνολικά 100.000 ηλεκτρονικές διευθύνσεις. Από αυτές έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος για τις 7.500 χιλιάδες ηλεκτρονικές διευθύνσεις και από το σύνολο αυτών των 7.500 χιλιάδων ηλεκτρονικών διευθύνσεων διαπιστώθηκε πως οι 30 λογαριασμοί είναι καταχωρημένοι τόσο από την ΕΥΠ όσο και από συνεργαζόμενες υπηρεσίες, ως σχετιζόμενοι με μια ομάδα ρωσόφιλων χάκερς που έχει το διακριτικό τίτλο «Killnet», μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.
Ωστόσο οι αρμόδιοι αξιωματούχοι επισημαίνουν πως το δείγμα είναι πολύ μικρό και πως είναι αρκετά νωρίς προκειμένου να καταλήξουν σε οριστικά συμπεράσματα σε σχέση με το τι ακριβώς έχει συμβεί.
Το μέλημα της ελληνικής κυβέρνησης είναι να μην υπάρξουν προβλήματα και να γίνουν απρόσκοπρα οι Πανελλήνιες εξετάσεις, που κρίνεται η είσοδος των παιδιών στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Η τεράστια καταστροφή στον Έβρο σε βίντεο που διαρκεί λιγότερο από ένα λεπτό – «Μαυρίλα παντού»

λεωνιδας μανωλακος

Newsroom | Pireas News